Annons:

Jahr har gjort sitt val: Han vaktar målet i premiären

Johan Kallio, till höger, får chansen i målet i Vimmerbys premiär mot Tyringe. Foto: Linus Johansson

Jahr har gjort sitt val: Han vaktar målet i premiären

Jonathan Stålberg eller Johan Kallio mellan stolparna. Det var den stora frågan inför Vimmerby Hockeys premiär mot Tyringe. Nu har tränaren Tobias Jahr gjort sitt val.
– Kallio kommer att stå, meddelar han.

Annons:

Att Vimmerby Hockey har två jämbördiga målvakter har varit tydligt under försäsongen. Det kommer också att märkas under säsongen.

– De kommer att få kriga om spaden i varje match. Jag hade en sittning med Johan och Jonathan i veckan och det är så de själva vill ha det, säger Tobias Jahr.

Det är en lite annorlunda situation att inte ha en uttalad förstamålvakt?

– Det är annorlunda mot vad vi är vana vid. Samtidigt är det positivt, speciellt när de själva vill tävla om det. Vi kommer att ha två fullt alerta målvakter hela tiden.

Bra mot Oskarshamn

Till söndagens premiär mot Tyringe väljer Tobias Jahr att satsa på Johan Kallio.

– Kallio gjorde det bra mot Oskarshamn i onsdags och båda har sett lika bra ut på träningarna under veckan, motiverar Jahr.

VH-tränaren ser fram emot premiären.

– Det känns bra. Vi fick en bra genomkörare i onsdags och jag tycker att vi har bibehållit den farten på träningarna i går och i dag.

Vad vill du ha med dig från premiären?

– Dels tre poäng och dels att det vi har jobbat på, och det vi såg mot Oskarshamn, sitter. Om det flyter på kan vi fortsätta att bygga på andra delar. Försvarsspelet har vi tränat väldigt mycket på, men däremot har det inte blivit mycket träning på vårt eget spel med puck. Där ligger vi efter fortfarande, men samtidigt är killarna så skickliga. 

Örnskog fortsatt sjuk

Till premiären mot Tyringe åker VH med sju backar och elva forwards. Backparen ser ut som tidigare med Albin Runesson/Dennis Fröland, Pelle Ström/Petter Runesson och Anton Schou/Jacob Isaksson samt att Hugo Petersson är med som extraback.

De fyra ytterforwardsparen ser ut så här: Sebastian Åkesson/Markus Modigs, Jesper Kokkonen/Fredrik Asplund, Robin Höglund/Pontus Johansson samt Robin Kokkonen/Anton Carlsson. Centrarna Jakob Karlsson, Hampus Harlestam och Mattias Wigley kommer att flytta runt en del.

På frånvarolistan finns Ian Örnskog (sjuk), Ludvig Jardeskog (långtidsskadad) och Sebastian Manberg (ansluter på måndag).

 

Här kan du läsa tidigare artiklar i vår nedräkning inför starten av Hockeyettan:

* 18 månaders avstängning knäckte inte Höglund

* Motståndartränaren: "Vimmerby vinner Hockeyettan"

* VH tippas i toppen av Hockeyettan

* Ny tillvaro för publikfavoriterna: "Får byta en blöja istället"

* Örnskog går i pappas fotspår: "Fick ingen särbehandling"

* Norrländskt lugn ska spika igen i VH - "Beror på okunskap"

* Poängstark forward förstärker Vimmerby

* Bröderna har funnit varandra i Vimmerby

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt