Annons:

Poängkungen i VH:s serie lämnar – klar för allsvenskt spel

Jacob Grönhagen (längst till vänster) lämnar Kristianstads IK till förmån för allsvenska nykomlingen Nybro Vikings. Foto: Bildbyrån

Poängkungen i VH:s serie lämnar – klar för allsvenskt spel

Jacob Grönhagen har gjort flest poäng i Hockeyettan Södra. Nu, mitt under brinnande säsong, lämnar han Vimmerby Hockeys konkurrent Kristianstads IK för spel med Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan. 

Annons:

Allsvenska nykomlingen Nybro Vikings drabbades av två tunga forwardsskador mot Brynäs IF i söndags. Oliver Olsson och Hannes Johansson åkte på varsin hjärnskakning som gör att de inte kommer kunna spela på ett tag. 

Det står även klart att Alex Tonge, den kanadensiske forwarden som Nybro värvade inför säsongen, lämnar efter att parterna gemensamt kommit överens om att bryta avtalet. 

Grönhagen klar för Nybro

Det gör att Nybro agerar och förstärker forwardsuppsättningen med Kristianstads poängstarke forward Jacob Grönhagen. Han är den poängstarkaste spelaren i Hockeyettan Södra med 22 poäng på 14 matcher. Han har tidigare provat på spel i såväl SHL som Hockeyallsvenskan med HV71 respektive Kristianstads IK.

”Det känns otroligt roligt att komma till en förening som är på väg framåt och uppåt. Det har gått bra för Nybro hittills och det ska bli kul att vara en del av det”, säger Jacob Grönhagen i en kommentar till Nybro Vikings Facebooksida. 

Kontraktet är skrivet för resterande del av säsongen 2023/2024 och Grönhagen är spelklar till morgondagens match mot Södertälje SK. 

Nybro har även bekymmer på backsidan då Jakob Bondesson är borta ytterligare någon vecka efter en smäll mot Djurgården. Lånespelaren Niklas Nilsson har återvänt till SHL-laget Örebro.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt