Annons:

Heljemo har lämnat Danmark – nu öppnar han för spel i Vimmerby

Jakob Heljemo, här i Tingsryds tröja i en match mot Västervik, öppnar för spel i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Heljemo har lämnat Danmark – nu öppnar han för spel i Vimmerby

Efter fyra säsonger i Allsvenskan med Tingsryds AIF valde Jakob Heljemo att flytta till Danmark. Nu har hans danska klubb Odense brutit med honom – och själv öppnar han nu dörren för spel i Vimmerby Hockey.
– Det är absolut något som vore intressant, säger han.

Annons:

Som tidig tonåring lämnade Jakob Heljemo Vimmerby för Göteborg. Där blev det spel i Frölunda och hockeygymnasium. Vimmerbyfostrade forwarden fick också göra sin SHL-debut för Frölunda innan flyttlasset gick till Växjö Lakers. 

Där blev det sju SHL-matcher innan han värvades av allsvenska Tingsryds AIF. På fyra säsonger och 176 matcher noterades Jakob Heljemo för 60 poäng i Sveriges näst högsta liga.

Inför den här säsongen valde han dock att flytta utomlands för spel med Odense Bulldogs. Där blev det åtta poäng på 22 matcher när klubben plötsligt och överraskande för honom meddelade att man bryter kontraktet.

Nyligen meddelade klubben i ett pressmeddelande att man valt att bryta kontraktet eftersom det inte blivit som man hoppats på. 

– För mig kom det väldigt plötsligt. Det var från en dag till en annan. I förra veckan sa klubben att man ville bryta kontraktet för att frigöra en importplats för någon annan. Det var tungt, tråkigt och kom från ingenstans. Jag hade börjat känna att jag kommit in i ligan, staden och landet, säger Jakob Heljemo, som nu mellanlandat hos familjen i Göteborg. 

Agentens telefon går varm

Han köper förvisso att Odense kanske hade större poängmässiga förhoppningar. 

– Det tar lite tid innan man kommer in i det och jag hade kanske inte flytet man behöver för den där riktiga utdelningen. Jag tycker ändå att jag spelade bra hockey och vi gick rätt bra som lag. Nu handlar det om att försöka hitta revanschlust helt enkelt och hitta något roligt. 

Agentens telefon går varm, berättar han, men betonar samtidigt att det är en tunn marknad där ute. 

– Det är inte så många klubbar som letar just nu, så det kan vara svårt att hitta något med så kort varsel. Lite intresse finns det väl förhoppningsvis och jag har en tät dialog med agenten. 

I närområdet finns ju Kalmar, Västervik och Nybro i Allsvenskan. Kan det vara intressant?

– Det är klubbar i Allsvenskan, så absolut. Sedan vet jag inte om någon vill ha in mig eller vilken roll de tänker och behöver. Jag har haft lite av en gnuggarroll i Allsvenskan tidigare och flyttade till Danmark för att få spela en annan typ av hockey. 

Öppnar för Vimmerby

Moderklubben Vimmerby Hockey, vars tröja Heljemo inte burit på åtskilliga gånger, kan definitivt vara ett alternativ.

– Ja, absolut. Det är min moderklubb och det är alltid något man tänkt på, att man skulle vilja spela för Vimmerby. Jag har sett dem lite i år och de är alltid med i toppen. Det är ett topplag i ettan som alltid strävar efter kvalserien och som fallit på målsnöret i många år. Det skulle kunna vara ett alternativ för mig, sedan vet jag inte om det finns något intresse från deras sida. 

Vimmerby har inte hört sig för?

– Nej, inte ännu i alla fall. Vi får se vad som händer.

Men det låter som att du verkligen inte stänger dörren?

– Nej, det gör jag inte. Det är en tunn marknad och man får kolla på alla som visar intresse. Jag är ändå uppvuxen i Vimmerby och har sett många a-lagsmatcher på plats. Det är absolut något som kan vara intressant.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt