Annons:

Carlsson efter ovana firandet: ”Det var kul”

Anton Carlsson ser fram emot kvällens hemmapremiär. Foto: Linus Johansson

Carlsson efter ovana firandet: ”Det var kul”

Vimmerbykillen Anton Carlsson har knappast gjort sig känd som en målspruta i Vimmerby Hockeys A-lag. Men i premiären mot Tyringe fick han äntligen göra sitt första A-lagsmål i seriesammanhang.
– Det är klart att det var kul, säger Anton Carlsson.

Annons:

Som junior gjorde Anton Carlsson en hel del poäng. Men sedan han klev upp i Vimmerbys A-lag i division ett har poängproduktionen, minst sagt, avtagit. Förra året blev det två poäng - på 39 tävlingsmatcher.

– På senare år har det mer varit hårt defensivt arbete som har varit min melodi, konstaterar Anton Carlsson.

”Körde över dem”

Men så, i seriepremiären borta mot Tyringe i söndags, kom äntligen det där efterlängtade A-lagsmålet. Det blev med andra ord ett ovant målfirande för Anton Carlsson.

– Mattias Wigley och Pontus Johansson var starka på pucken och Pontus fick till en fin passning. Det var bara att sätta dit den i öppen kasse, säger Anton Carlsson.

Till slut blev det två premiärpoäng för VH, efter att Pontus Johansson avgjort matchen på övertid.

– Vi kom ut rätt starkt och körde över dem fullständigt i första perioden. Men vi fick inte riktigt utdelning och sen gick vi ned oss lite och började slarva samtidigt som de kom in bättre i matchen. Jag tycker ändå att det var starkt av oss att komma tillbaka och vinna.

Högt tempo

I kväll väntar hemmapremiär mot Kallinge/Ronneby, som vann sin premiärmatch mot HA 74 med 4-1.

– Det ska bli jäkligt roligt med hemmapremiär. Det brukar alltid bli högt tempo och bra matcher mot Kallinge. Vi vill komma ut hårt och spela vårt spel och kliva på i ett högt tempo.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt