VH tappade segern i hemmapremiären - trots Stålbergs storspel

Jonathan Stålbergs storspel räckte bara till en poäng i hemmamatchen mot Kallinge/Ronneby. Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby Hockey var på väg mot tre poäng i hemmapremiären mot Kallinge/Ronneby. Men bortalaget kvitterade sent och avgjorde sedan på övertid fram till 2-1. Att VH:s målvakt Jonathan Stålberg storspelade hjälpte inte.

Vimmerby startade matchen bäst i en förstaperiod som böljade mycket fram och tillbaka. Efter ett snyggt anfall iscensatt av Jakob Karlsson gjorde dessutom Markus Modigs 1-0 halvvägs in i perioden. Men Kallinge/Ronneby var långt ifrån ofarligt. Laget åt sig in i matchen och satte en stabilt spelande Jonathan Stålberg i hemmamålet på prov flera gånger.

Spikade igen

Inte ens en minut in i den andra perioden var Markus Modigs mycket nära att utöka Vimmerbys ledning. Avslutet tog i virket och den andra perioden tillhörde sedan, under långa stunder, bortalaget. KRIF skapade flera vassa chanser, men Jonathan Stålberg spelade fortsatt inspirerat och såg till att VH behöll sin 1-0-ledning inför den tredje perioden.

Hemmalaget spelade upp sig i den tredje perioden och det var först mot slutet som gästerna skapade tryck. Och med 57 sekunder kvar av ordinarie speltid låg pucken till slut bakom Jonathan Stålberg och 1-1 var ett faktum.

I förlängningen avgjorde Kallinge/Ronnebys Alexander Lunsjö och såg till att Vimmerby bara fick med sig en poäng från hemmapremiären.