Annons:

VH-målvakten: ”Det är bara tomt just nu”

Jonathan Stålberg fick till slut släppa två puckar förbi sig. Foto: Roelof Stroetinga

VH-målvakten: ”Det är bara tomt just nu”

Utsedd till Vimmerbys bästa spelare och hyllad på publikplats. Men Vimmerbys målvakt Jonathan Stålberg var allt annat än nöjd efter förlusten mot Kallinge/Ronneby.
– Det är så helvetes surt. Det är bara tomt just nu, säger Jonathan Stålberg.

Annons:

Länge såg det ut som att Jonathan Stålberg skulle hålla nollan i sin första seriematch för Vimmerby Hockey. Men med 57 sekunder kvar att spela av den tredje perioden låg 1-1-pucken bakom VH-målvakten.

– Deras spelare missade skottet, pucken tog på någonting och for ut och jag tappade den där i folkmassan. Sen var det en kille som laddade och sköt, det enda jag kunde göra var att sträcka ut, men det räckte inte till. Det var jävligt surt att de skulle få ett sånt skitmål, säger Jonathan Stålberg.

Du var nära att hålla nollan. Hur surt var det att släppa in ett så sent mål?

– Det var väl ingenting jag tänkte på just då. Klart att det är roligt med nollor, men det var tre poäng vi var ute efter och vi lyckades bara få en.

Hyllade boxplay-spelet

Och ett par minuter in i förlängningen fick Stålberg också släppa 1-2-pucken förbi sig.

– Jag tycker att det målet kom efter lite slarv också, säger VH-keepern.

Vad kan du säga om din egen insats sett över hela matchen?

– För min del tycker jag inte att det var allt för mycket att göra. Det var mycket enkla skott, vi höll dem på utsidan. Jag tycker att vi spelade väldigt bra defensivt i alla tre zoner. Vi stängde ner i princip alla deras anfall. Sen hade vi ett boxplay i den andra perioden som nog var det bästa jag har sett, där kom de ju inte in i vår zon. Defensivt var det väldigt bra, i anfallszonen ska vi däremot kunna attackera lite mer och vara hetare framför deras mål.

Tycker du att ni var värda tre poäng?

– Ja, det tycker jag absolut. Vi skapade mycket fler farliga målchanser än dem, vi måste bara sätta dit dem. Jag tycker att vi gjorde en väldigt stark match som lag. Det är bara att ladda om till söndag, säger Jonathan Stålberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt