Annons:

Galna kaoset – förre VH-målvakten storspelade för IKO

Tomas Rydén storspelade för IK Oskarshamn borta mot Rögle BK i SHL. Foto: Bildbyrån

Galna kaoset – förre VH-målvakten storspelade för IKO

Det blev total målvaktspanik för IK Oskarshamn inför bortamatchen mot Rögle BK. Då blev en tidigare VH-målvakt stor hjälte för bottenlaget. Rydén motade 32 av 33 skott i segermatchen. 

Annons:

Inför matchen mot Rögle blev det målvaktstrassel deluxe för IK Oskarshamn. Emil Kruse blev sjuk och Marek Langhamer är skadad. 

30-årige Tomas Rydén, tidigare hyllad Vimmerby Hockey-målvakt, fick lånas in från allsvenska Tingsryds AIF. Han var också den ende som kunde vakta kassen, eftersom det var en skadad Langhamer som stod som reservmålvakt i båset. 

Niklas Lundström, som under dagen värvats in på ett korttidskontrakt, landade i Ängelholm först vid matchstart och kom till båset först till den andra perioden.

Det blev ett osannolikt sagoslut för Rydén och Lundström behövdes aldrig. I den första perioden stod Rydén totalt på huvudet och räddade 17 skott från skåningarna. 

– Någonstans har jag alltid kämpat för det här och aldrig gett upp oavsett vilken nivå jag spelar på. Drömma ska man fortsätta göra. Just nu är jag bara glad, sa Tomas Rydén i TV4 Play.

Han motade totalt 32 av 33 skott och IK Oskarshamn vann matchen med 4-1. Segern var IKO:s andra raka i SHL, men laget är fortfarande jumbo i tabellen.

Lukas Jasek, Hynek Zohorna, Austin Wagner och Olli Palola nätade för länets representant i högsta serien.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt