VH BÄRGADE ANDRA RAKA SEGERN I ALLETTAN

Hugo Ollila blev tvåmålsskytt när Vimmerby Hockey besegrade Skövde IK med 4–1 och står på maximala sex poäng i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey har fått en pangstart på Allettan. Derbysegern mot Tranås följdes upp av en ny trepoängare hemma mot Skövde IK på årets näst sista dag. Två mål inom loppet av 54 sekunder i tredje perioden fällde avgörandet.

Både Vimmerby Hockey och Skövde IK tog tre poäng i sina respektive Allettanpremiärer. VH slog Tranås med 3–1 och Skövde besegrade Visby/Roma med 3–2.

Det var gästerna från Skövde som tog ledningen i mitten av första perioden. Alexander Henriksson, forwarden med en kort sejour i Vimmerby säsongen 2018/19, tog plats framför mål och styrde in ett skott från blålinjen.

Tre minuter senare kom kvitteringen. Hugo Ollila, frisk och kry efter att ha missat premiären på grund av sjukdom, blev serverad pucken i slottet och satte dit 1–1.

Två mål på 54 sekunder

1–1-resultatet stod sig fram till starten på tredje perioden. Det var där Vimmerby gjorde 2–1 och 3–1 inom loppet av 54 sekunder och drog ifrån i målprotokollet.

Anton Carlsson sköt 2–1 och gjorde mål för andra matchen i rad. Notabelt är att Carlsson gick mållös i grundserien och har fått islossning i Allettan. 54 sekunder senare utnyttjade Martin Pärna ett slarvigt uppspel från gästerna och sprätte upp pucken i bortre krysset.

Hugo Ollila fastställde slutresultatet till 4–1 när matchuret stod på 54.47. Precis som vid 3–1 slog Skövde en slarvig passning i egen zon som VH tog tillvara på och Ollilas kedjekamrater Isac Andersson och Martin Pärna fanns med i förarbetet.

Vimmerby står på maximala sex poäng efter två omgångar och avslutar kalenderåret 2023 på bästa möjliga sätt. Kommande matchen är borta mot Kristianstads IK på trettondagsafton.