Annons:

VH vinnare på hemmaplan igen –

Simon Dahl, Hampus Harlestam och Jesper Kokkonen jublar över ett av Vimmerbys fem mål i hemmasegern mot Helsingborg. Foto: Linus Johansson

VH vinnare på hemmaplan igen – "Haft viktigt snack"

Vimmerby Hockey hade två förluster mot svagt motstånd i hemmahallen. Då lyckades VH bryta trenden – via 5-1 mot Helsingborg. – Vi hade ett bra snack efter träningen igår, säger Simon Dahl efter den värdefulla trepoängaren.

Annons:

På bortaplan har Vimmerby Hockey avfärdat Nybro Vikings, besegrat både Mörrum och Dalen – och slagit brorsan Västervik på bortais. 

Men hemma i Vimmerby Ishall har VH haft det tyngre. Mot nederlagstippade Varberg och Tyringe har det blivit förluster – men nyss visade Vimmerby att det är att räkna med även på hemmaplan. 5-1 mot Helsingborgs HC var en styrkedemonstration. 

– Det hör var riktigt skönt, vi har ju inte vunnit hemma sedan första matchen. Vi har spelat bra på bortaplan, men inte riktigt fått till det, säger Simon Dahl. 

Vad skiljer den här matchen från Varberg och Tyringe?

– Jag vet inte. Det är inga lag som är dåliga, men det är klart att det känns lite onödigt. 

Har ni pratat mycket om det?

– Vi hade ett snack igår om vad som har varit problemen mot de sämre lagen. Vi pratade mycket om att inte ta något för givet, att hitta grunderna. Jag tycker att vi gör det bra i första, men i andra blir vi för bekväma. 

Pangade in 1-0

Simon Dahl var den store mannen i segermatchen. Åtminstone inledningsvis. 

Tingsrydssonen pangade in både 1-0 och 2-0. 

– Det är alltid skönt att göra mål. På det första målet droppade jag pucken till Joonas (Koskinen) och han släppte tillbaka den. Jag hade öppet mål, så bara jag träffade pucken visste jag att den skulle sitta. 

Det andra?

– En målvaktstavla, va? Vi kommer tre mot två och jag skjuter mitt i mål. Det kändes billigt. 

"Korrekt slutresultat"

Vimmerby såg ut att kunna promenera mot segern. Men Helsingborg reducerade och var faktiskt grymt nära att utjämna till 2-2. Jesper Kokkonens finfina 3-1-balja var spiken i kistan. Kokkonen gjorde sedermera 4-1 i tom bur och Henrik Olsén fick avrunda segerfesten med ett femte mål.

– Jag tycker att 5-1 är ett korrekt slutresultat, men att femman skulle ha kommit tidigare. Vi gör det bra och vi lyckas hålla dem utanför med vårt försvarsspel, säger VH-tränaren Daniel Eriksson. 

Trodde du att ni skulle kunna vara här vi det här laget?

– Det där kan man aldrig veta. Man måste vara ödmjuk, titta på Nybro som hade massvis av skador, men nu börjat klättra. Men det finns ett driv och ambition i den här truppen. 

Inför säsongen var ni ändå ifrågasatta till viss del?

– Ja, men jag skulle inte säga att vi varit ifrågasatta på grund av kvaliteten. Utan snarare för att det varit en ny sportgrupp, nya spelare och nya ledare. 

Hur har ni lyckats få ihop det så här snabbt?

– Jag tror att det är kombination av ledarskapet och spelarna. Daniel (Stolt) har byggt en bra grupp, med bra människor som stämplar in för att ge laget det bästa. Vi är trygga och säkra, säger Daniel Eriksson. 

På lördag väntar topptippade Troja/Ljungby i den första matchen i klubbens nya arena. 

– Det ska bli grymt häftigt. Det är Allsvenskan, på så sätt. Vi åker dit med en poäng när matchen börjar, sedan får vi se hur det slutar. 

Vimmerby är femma i serien – men har bara en poäng upp till en andraplats. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt