Annons:

Sportchefen om flyttryktena för Sylvegård:

Pelle Johansson är sportchef i Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Sportchefen om flyttryktena för Sylvegård: "Tränare hör av sig"

I fredags kväll släppte Expressen bomben att Hampus Sylvegård ska vara klar för Nybro Vikings. Huvudpersonen ville inte kommentera om det låg någon sanning i uppgifterna.
– Jag ser honom (Hampus Sylvegård) gärna i Vimmerby, men vi har inget avtal över nästa säsong, säger sportchefen Pelle Johansson.

Annons:

Mitt i kvartsfinalerna, som Vimmerby Hockey i år står över, kom nyheten. Enligt Expressen är Hampus Sylvegård överens med hockeyallsvenska Nybro Vikings om ett kontrakt till nästa säsong.

Hampus Sylvegård ska bli assisterande tränare i VH:s rival. Själv ville Sylvegård inte säga något om uppgifterna sent i fredags kväll. 

Sportchefen Pelle Johansson bekräftar att klubben och Sylvegård inte kommit överens om något avtal inför kommande säsong. 

– Jag har egentligen ingen kommentar till det mer än att vi inte har något avtal över nästa säsong. Jag ser honom gärna i Vimmerby, men vi har inte nått fram. Mer än så vet jag inte. Likväl som att spelare är snackisar, så är även tränare det, säger Pelle Johansson.

Blev du överraskad när nyheten kom?

– Nej, inte överraskad. Man är van vid att det snurrar uppgifter. Sedan vad som stämmer och inte stämmer, det vet man inte riktigt. Han är en ung tränare och vi har gått bra, så det är klart att han blir en snackis.

Tränare hör av sig

Pelle Johansson har förhandlat om ett nytt kontrakt med Hampus Sylvegård och säger att han inte har gett upp hoppet ännu. 

– Däremot kan jag säga, när nyheten kom ut, att det började höra av sig tränare till mig. 

Vad svarar du då?

– Att vi just nu inte har någon tränare till nästa år och att allt är av intresse. 

Tror inte det påverkar

Vimmerby Hockey kommer den här veckan kliva in i slutspelet. På torsdag väljer VH motståndare och sedan väntar dubbla hemmamatcher lördag och söndag. 

Men att uppgifterna om Sylvegårds framtid ska påverka laget tror inte Pelle Johansson.

– Jag tror att folk har en bild av att det kan bli jobbigt, men så är det inte. Det är en del av verkligheten och framför allt inom hockeyn. Vi får dagligen uppgifter från SHL kring spelare som gjort klart med andra föreningar. Det innebär inte att man gör ett sämre jobb för det. Jag tror att det är en myt. Jag kanske redan har gjort klart med spelare som är någonstans nu, men de lägger inte ned verksamheten där de är nu för det. Åker vi ut i en semifinal ska vi inte skylla på det.

Många kvartsfinalserier är ännu inte avgjorda och det känns fortsatt ovisst vilket lag Vimmerby kommer välja att möta.

– Vi kommer stå där med vissa lag som vi väljer på om det inte blir några jätteskrällar förstås. Vi får lägga planen på onsdag kväll. Det är två lag som väljer före oss och vi vet inte hur de resonerar kring sina val. Blir det skrällar kanske det öppnar upp sig, annars går det nog att räkna ut hur de andra lagen kommer välja. 

Klubbens ekonomiska läge är mörkt, men Pelle Johansson har inte fått några restriktioner kring val eller liknande. HÄR kan du läsa mer om det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt