Annons:

Kalle uttagen till nytt TV-pucksläger: ”Det ska bli jättekul

Kalle Svensson får chansen att visa upp sig under ett tre dagar långt läger i Gislaved.

Kalle uttagen till nytt TV-pucksläger: ”Det ska bli jättekul"

Kampen om platserna i Smålands kommande TV-puckslag går vidare. Om några dagar är det dags för ett nytt läger, den här gången över tre dagar. Vimmerbykillen Kalle Svensson finns med i truppen även denna gång.
– Det ska bli jättekul. Det är alltid kul att spela hockey, säger Kalle Svensson.

Annons:

Nyligen träffades ett 30-tal småländska spelare födda 2009 i Västervik för matcher mot Östergötland. En av de uttagna spelarna var Kalle Svensson från Vimmerby Hockey.

– Det gick helt okej. Det fanns ändå hyfsat mycket jag kan tänka på att göra bättre. Jag får visa mer nästa helg, säger Kalle Svensson.

Är det något särskilt du tänker på?

– Det var några passningar jag slog som var lite dåliga, men annars var det helt okej. Småland vann dessutom båda matcherna.

Fullmatad helg

Nu är 4 målvakter, 12 backar och 18 forwards uttagna till ett viktigt tredagars-läger i Gislaved 22-24 mars. Nyligen fick Kalle Svensson veta att han får chansen att visa upp sig på nytt där.

– Det ska bli jättekul och man har ju mer tid att visa vad man kan när det är tre dagar i sträck där man också får sova över med de andra.

De uttagna spelarna träffas på fredagskvällen och efter information väntar en internmatch. På lördagen blir det bland annat flera ispass och ett längre teoripass. Under den sista lägerdagen delas Småland upp i två lag som kommer att spela matcher mot Västergötland.

Hur går dina tankar inför lägret?

– Det blir viktigt att få bra med sömn för att vara så bra förberedd som möjligt. Jag ska försöka göra mitt bästa och hoppas såklart på att komma vidare därifrån, säger Kalle Svensson.

”Väldigt svårt att säga”

Detta är sista chansen för spelarna att visa att de ska ha en plats i Smålands lag i Aprilcupen. Till den cupen kommer att tiotal utespelare att plockas bort jämfört med truppen som är uttagen till lägret i Gislaved.

Hur ser du på dina chanser?

– Jag vet inte, det är väldigt svårt att säga. Jag ska bara göra det så bra jag kan och så hoppas jag att det räcker för att komma vidare.

Säsongen för Kalle Svenssons lag är över, men han hoppas kunna hålla igång med isträningar ett tag till.

– Vi kommer att fortsätta träna så länge A-laget har matcher kvar att spela. Jag får hoppas att de tar sig långt så att isen finns kvar längre.

TV-pucken för spelare födda 2009 spelas under hösten, med finalspel i Upplands Väsby mellan den 31 oktober och 3 november.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt