Annons:

Dahls finger slets sönder i olycka - ingen hockey på flera månader

Simon Dahl var med om en arbetsplatsolycka för en månad sedan. Det kommer att dröja innan han kan spela hockey igen. Foto: Ossian Mathiasson

Dahls finger slets sönder i olycka - ingen hockey på flera månader

Simon Dahl är Virserums SGF:s klarast lysande stjärna i jakten på division två. Men poängkungen har en lång väg att vandra innan han kan spela hockey igen. För snart en månad sedan var Dahl med om en arbetsplatsolycka.
– När jag tittade på fingret var det helt avslitet, säger Simon Dahl.

Annons:

Vi skriver den 20 september. För Simon Dahl är det en vanlig dag på jobbet. Men den ska snart bli något helt annat än helt vanlig.

– Jag stod på jobbet och skulle såga en skiva. När jag skulle peta bort biten som sågats bort fastnade jag i sidan av klingan. Det small till när handen åkte ned i bordet. Allt gick så snabbt. Min första tanke var att jag hade tur som inte sågade mig. Sen när jag tittade ner såg jag att fingret var helt avslitet, säger Simon Dahl.

Tur i oturen

En del av pekfingret på vänsterhanden hade inte sågats av, utan slitits bort.

– Först kände jag ingen smärta. Chocken tog över. Men sen kom smärtan och den blev värre och värre. Först åkte jag in till sjukan i Vimmerby, där jag fick morfin. Sen skickade de mig vidare med ambulans till Västervik. Där röntgade de och sydde ihop fingret med sex-sju stygn.

Att det en dag skulle kunna hända en olycka vid sågklingan är något som Simon Dahl hade funderat på även tidigare.

– Varje gång jag har stått vid sågen har jag tänkt att man är sjukt nära och att man inte är så försiktig som man borde vara. Det var en skitsak jag skulle såga och jag var lite stressad och så var olyckan framme, säger Simon Dahl.

– Jag hade ändå tur i oturen. Jag kunde ha fastnat och blivit av med alla fingrarna eller hela handen. Nu är det ”bara” en fingertopp som är borta, fortsätter Dahl.

Osäker framtid

Ett tag var Vimmerbyboende Dahl orolig att han skulle bli av med mer än ”bara” fingertoppen.

– Det översta benet i fingret var avslitet till 75 procent. Ett tag var jag orolig att de skulle behöva kapa halva fingret, men de behövde inte ta bort mer än lite av nageln som fortfarande var kvar.

Kommer du att få några men av skadan?

– Läkarna kan inte svara på det. Men jag har pratat med folk som har sågat sig i ett finger och vissa av dem har problem trots att det har gått flera år. Så jag får vänta och se hur det känns framöver.

”Haft två bebisar”

Simon Dahl, som tidigare var en omtyckt hockeyspelare i Vimmerby och numera spelar med Virserum i division tre, har varit sjukskriven sedan olyckan. Han uttrycker tacksamhet till sambon Kajsa Gunnarsson.

– Kajsa har haft två bebisar att ta hand om den senaste månaden. Hon har gjort ett bra jobb, skrattar Simon Dahl.

26-åringen var poängkung i Virserums SGF förra säsongen. Han är förstås tänkt som en viktig pjäs i det VSGF som i år siktar mot division två. Men det lär dröja innan det blir något hockeyspel.

– Jag kommer inte att tänka på något hockeyspel än på ett tag. Men jag tror att det kommer funka att spela senare.

Kommer inte att stressa

Först väntar dock rehabilitering av det skadade fingret.

– När jag tog bort skenan i torsdags sa läkaren att det kommer ta ytterligare två till tre månader. Jag måste träna upp rörligheten i fingret och vill inte riskera att det spricker upp igen.

Det blir inget spel innan nyår med andra ord?

– Det är ingen idé att stressa för att vara med i grundserien. Jag vill vänta till jag är 100 procent och i nuläget vet jag inte när det är. Men Alltrean börjar i december någon gång så det kan vara något att sikta på.

Virserums SGF har startat starkt i division tre med tre raka segrar.

Hur känns det att inte kunna spela?

– Först tyckte jag att det jobbigaste var att vara hemma och inte kunna göra något särskilt. Men sen var jag nere och stod i båset i matchen mot Lenhovda och blev sjukt sugen på att spela hockey, säger Simon Dahl.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt