Sen VH-kvittering räckte bara till en poäng - tappar viktig mark i tabellen

Dalen drog det längsta strået mot Vimmerby och vann efter straffar. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey har det tungt i Hockeyettan. I kväll blev det förlust mot Dalen på hemmais med 5-4 efter straffar. VH tappade därmed viktig mark i tabellen i jakten på en plats i Allettan.

Vimmerby startade matchen bra och gjorde en klart godkänd förstaperiod. Det resulterade också i ett ledningsmål när Pontus Johansson satte 1-0 innan fem minuter hade spelats. Dalen fick dock till en kvittering med bara 19 sekunder kval att spela av den första perioden.

Att VH återtog ledningen tidigt i mittenakten efter ett skott från Fredrik Asplund hjälpte föga. Innan den andra perioden var över hade bortalaget både kvitterat och tagit ledningen.

Knappt sex minuter in i den tredje perioden kom också 4-2 genom Dennis Santesson, som provspelade med Vimmerby för ett par säsonger sedan.

Hemmalaget pressade hårt på slutet och med drygt tre minuter kvar att spela kom en reducering fram till 4-3 genom Jesper Kokkonen. Och bara 17 sekunder från full ordinarie tid krutade Petter Runesson in viktiga 4-4 när Vimmerby var sex spelare på isen.

På övertid fick Dalen ett superläge att avgöra matchen, men Jonathan Stålberg räddade. Bortalaget avgjorde istället i straffläggningen och fick med sig extrapoängen.

Redan på lördag spelar Vimmerby hemma igen när Tranås kommer på besök. En seger då är av största vikt för att inte hamna efter i kampen om en Allettan-plats,