Annons:

Delade känslor efter en Vimmerbypoäng: ”Visade moral”

Ludvig Jardeskogs Vimmerby missade ännu en chans att besegra ett topp fem-lag. Foto: Linus Johansson

Delade känslor efter en Vimmerbypoäng: ”Visade moral”

Totalt sett var Vimmerby Hockeys insats hemma mot HC Dalen inget vidare. Men trots ett tvåmålsunderläge i slutet av matchen fick VH med sig en poäng.
– Vi visade åtminstone moral som kunde komma tillbaka och kvittera, säger VH-tränaren Tobias Jahr efter 5-4-förlusten.

Annons:

Vimmerby var rejält uppskrivet inför starten av Hockeyettan. Facit efter nio matcher är svaga fyra segrar efter ordinarie tid och en sjätteplats i tabellen. VH väntar också fortsatt på första segern mot ett lag som parkerar ovanför dem i tabellen. Tidigare har Vimmerby förlorat mot Kallinge/Ronneby, Kristianstad och Nybro. I kväll blev alltså även Dalen för svårt.

”Vi är besvikna”

En poäng i kväll, 5-4-förlust etter straffar, var inte särskilt mycket att glädjas åt i VH-lägret, även om laget låg under med 4-2 sent i den tredje perioden.

– Det är tudelat. Vi är besvikna över att det såg ut som det gjorde. Vi ska inte hamna i en situation där vi ligger under med 4-2 i den här matchen. Sen visade vi ändå moral och styrka som fick med oss en pinne, tycker Morgan Persson, assisterande tränare i Vimmerby Hockey.

Tobias jahr konstaterade att matchen, ur hemmaögon sett, hade flera olika ansikten.

– Jag tycker att vi kom ut bra och vi skulle gjort fler mål i den första perioden. Men istället fick de ett skitmål fram till 1-1 där vi inte riktigt var på tå. I paus pratade vi om att gå in hårdare på kassen och ta returerna.

Tappade rejält

Den andra perioden var dock inte bra från hemmalagets sida. Trots att VH tog ledningen var det Dalen som hade 3-2 med sig inför den sista perioden.

– Även om vi inte spelade bra så tycker jag att det var vi som förde spelet till vi drog på oss ett par utvisningar, bland annat en onödig slashing av Ludvig Jardeskog. Vi hamnade i en tre mot femma och någonstans där tycker jag att matchen vände. Sista delen av andra perioden tappade vi rejält och åkte bara och jagade, säger Tobias Jahr.

Taktiken inför den tredje perioden var solklar. Vimmerby skulle komma ut och köra hårt för en kvittering. Istället utökade Dalen till 4-2 relativt omgående. Hemmalagets reducering till 4-3 och kvittering till 4-4 kom under periodens fyra sista minuter.

– Vi visade ändå moral där, att vi kunde komma tillbaka och kvittera. I slutändan kan den här pinnen vara värdefull, säger Tobias Jahr.

På lördag spelar VH hemma mot Tranås.

Kommer första segern mot ett topp fem-lag då?

– Det hoppas vi, säger Jahr med ett snett leende.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt