Annons:

Tacklingskungen Höglund: ”Försökte skapa energi”

Robin Höglund gjorde livet surt för Dalen-spelarna i kvällens match. Foto: Linus Johansson

Tacklingskungen Höglund: ”Försökte skapa energi”

Att Robin Höglund gillar att spela fysiskt visste vi sedan innan. Mot Dalen tog han det till en helt annan nivå.
– Jag försökte skapa så mycket energi som möjligt, säger Robin Höglund.

Annons:

De flesta spelarna i Dalen fick nog en smäll av Vimmerbys Robin Höglund i kvällens match. Det small i varenda byte. För bortaspelarna var det bara att ställa in sig på en hård tackling.

– Jag har varit sjuk i ordentligt med feber och har missat ett par matcher. Då är man rätt trött i hjärta och lungor så jag såg det lite som ett träningspass och körde på lite extra, säger Robin Höglund.

Det blev en del tacklingar?

– Ja, jag försökte skapa så mycket energi som möjligt. Kan man inte göra det via mål får man göra det på ett annat sätt istället. Men sen är det ju så att man kan tackla hur mycket man vill, det är den som gör flest mål som vinner matchen.

”Inga tveksamheter”

Den här gången var det Dalen som gjorde flest mål och vann med 5-4 efter straffar.

– Vi trummade på rätt bra i förta, men bjöd in dem i matchen. Dalen tog tillvara på våra misstag, en eloge till dem som gjorde några skitmål. För vår del är det bara att ta nya tag och köra på. Vi kan inte tänka på den här förlusten, det är match på lördag igen och då kör vi, säger Robin Höglund.

Nio matcher in i grundserien är Vimmerby Hockey utanför en plats i Allettan.

Vad är det som fattas?

– Jag tycker att vi kan steppa upp litegrann och göra bättre utspel ur egen zon. Det finns tillfällen forwards gör det för svårt för våra backar och försvinner ifrån dem för mycket. Annars ska vi fortsätta ånga på med lite mer trafik framför mål och lite mer skott. Kan vi göra det kommer det här att ordna sig. Det är långt kvar till jul, vi får ta ett steg i taget. Det handlar om att hitta vårt spel, energi och glädje. Det finns inga tveksamheter från min sida, vi kommer att klara det här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt