Annons:

Hjälten kom i säng halv fem – Om firandet: ”Det var bara en dimma”

Eddie Levin efter ett av Vimmerbys mål igår. Efter en hård festnatt vaknade han troligen upp med ett liknande leende idag. Foto: Ossian Mathiasson

Hjälten kom i säng halv fem – Om firandet: ”Det var bara en dimma”

Morgonen efter Vimmerby Hockeys osannolika avancemang bar knappt rösten för Eddie Levin.
– Jag är så sjukt jävla stolt. Under mitt sista byte åkte jag bara omkring där ute och garvade, säger en segerrusig Levin.

Annons:

Eddie Levin har visat enorma känslor flera gånger om under kvalserien till Hockeyallsvenskan. Igår fick han vara med om det osannolika, att föra moderklubben Vimmerby Hockey till landets näst högsta serie.

Trots en hård natt var den 24-årige hjälten redo för en dagen efter-intervju redan vid klockan tio på söndagsförmiddagen.

Du har redan vaknat?

– Det har jag gjort faktiskt, haha. Man mår som man förtjänar kan jag säga.

”Inte piggare idag”

Rösten bär honom knappt i inledningen av samtalet.

– Jag var inte pigg innan matchen och jag är inte piggare idag. Jag har varit lite krasslig de sista matcherna, men det var det värt, säger glädjespridaren Levin, som knappast lär ha sparat på rösten under firandet på lördagskvällen och söndagsnatten heller.

Vad känner du just nu?

– Nu har jag landat lite i det och fått se alla bilder och videos. Det är bara ett stort leende på läpparna här i sängen kan jag säga. Jag är så sjukt jävla stolt. Jag tror inte det går att fatta vad vi har åstadkommit.

Hoppade av efterfesten

Matchen, stämningen och glädjen efter att avancemanget var klart kommer att sitta kvar i Vimmerby länge.

Och nu till det som alla undrar, hur var efterfesten?

– Den var kanon. Vi kom till Statt och åt en god köttbit, potatis och tog någon öl. Sen är det bara en dimma, fy fan, haha. Vi käkade på övervåningen och sen gick vi ner en trappa och det var så sjukt mycket folk där. Det var så kul att hälsa på alla som man vet har jobbat för det här hela året. Allt från de som står i kioskerna till publikvärdar och alla andra. Jag unnar dem det här lika mycket som jag unnar mina lagkompisar det.

När kom du i säng?

– Halv fem var jag hemma. Jag hoppade faktiskt av innan efterfesten.

”Svårt att ta in”

Han räknar med ett festligheterna fortsätter idag.

– Det är bara på det igen tror jag. Haha. Jag har inte kollat runt med de andra än, men det verkar ju vara bra väder så nån öl lär det ju bli.

Tillbaka till 8-1-segern mot Halmstad, som tog VH till landets näst högsta serie. Samtidigt förlorade värsta konkurrenten Kristianstad hemma mot Brödernas/Väsby.

Hur gick tankarna innan matchen?

– Innan matchen kände jag att det var ett allt att vinna-läge. Jag tror att hela gruppen hade en skön känsla. Vi hade redan vunnit den här säsongen och kunde gå ut och spela hockey och ha kul. Vi hade inget att förlora. Det visade sig under matchen också. Vi slog passningar som man kanske inte ska våga göra i en avgörande match till Allsvenskan. Sen var det en berg- och dal-bana under matchen. När Väsby gjorde 1-0 var det glädje, sen blev det 1-1. När vi fick höra att Väsby gjort 5-3, då vet i fan… Då var det bara glädje.

Och euforin vid slutsignalen?

– Det var bara glädje och stolthet. Under mitt sista byte åkte jag bara omkring där ute och garvade. Det var den känslan jag hade. Jag åkte och kollade på alla som stod runtom i hallen och såg deras glädje. Det var svårt att ta in. Det var ett otroligt tryck och jag tror att vi kan ha lockat hit några nya supportrar till nästa år.

Har vågat spela hockey

Vad är det då som gör att just detta Vimmerbylag har lyckats med det som av många sågs som omöjligt?

– Vi har vågat spela hockey. Vårt system är inte det vattentätaste, men vi har vågat hålla i pucken och spela på vårt puckinnehav. Mycket handlar om att våga och att inte bara slå ifrån sig. Vi har byggt på det här spelsystemet under lång tid och många har blivit bekväma med det och tagit stora steg i sin utveckling. Sen har vi en fantastisk grupp med många spelare från Vimmerby och killarna som kommer från andra ställen har verkligen visat att de vill vara här.

”Kommer tippas dyngsist”

Med tanke på det Eddie Levin presterat under den här säsongen är han utan tvekan redo för spel i Hockeyallsvenskan. Frågan är om det blir i Vimmerby?

– Vi får se vad som händer. Jag trivs jättebra i Vimmerby och det gör tjejen också. Jag får ta det med Pelle (Johansson, sportchef) på måndag helt enkelt.

Hur ska Vimmerby klara sig i Hockeyallsvenskan?

– Det får du nog ta med Pelle, haha. Han får nog en tuff måndag. Samtidigt tänker jag att på ett sätt är det ju bara hockey som spelas i Allsvenskan också. Alla kommer väl att tippa oss dyngsist och säga att vi inte ska vinna en enda match. Nu ska vi bara njuta och sen får vi se vad som händer.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt