Annons:

VH-tränarens oväntade val: Evertsson vaktar kassen

Marcus Evertsson får chansen i VH-målet borta mot Halmstad. Foto: Linus Johansson

VH-tränarens oväntade val: Evertsson vaktar kassen

Linus Lundin har vaktat målet i nio av Vimmerbys tio matcher i division ett. När VH spelar borta mot Halmstad på onsdagskvällen får Marcus Evertsson chansen. – Det är dags. Vi funderade på att låta honom stå redan i lördags, säger tränaren Daniel Eriksson.

Annons:

Innan säsongen talades det om en jämn målvaktskamp mellan Linus Lundin och Marcus Evertsson. Verkligheten har, så här långt, blivit en annan. Lundin har fått en superstart i sin nya klubb och har stått i nio av tio matcher.
Evertsson har fått förtroendet i en match, hemma mot Varberg. Det blev en mardröm. Redan efter fyra minuter och tre sekunder låg Vimmerby under med 2-0 och till slut blev det förlust med 3-2. Men de tidiga baklängesmålen i den matchen bör snarare skyllas på ett tamt försvarsspel än på Marcus Evertsson.

Har varit bättre

När Vimmerby spelar i Halmstad på onsdagskvällen får Evertsson alltså sin andra chans i serien.
– Det är dags, helt enkelt. Marcus har skött sin uppgift på ett ruggigt bra sätt och han har sett till att han är väl förberedd för att spela match, säger Daniel Eriksson.
Vad säger du till dem som tycker att det är ett märkligt byte?
– Skulle Linus (Lundin) dra ljumsken om några veckor skulle det vara korkat att inte ha spelat Marcus något. Vi behöver ha med samtliga spelare på tåget. Den sista tiden har Marcus varit bättre än Linus på träningarna, men Linus har fått spela för att han har varit inne i en bra trend.

”Göra hemläxan”

Linus Lundin har högst räddningsprocent av alla målvakter i den södra HockeyEttan, över 95 procent.
– Han har varit väldigt bra och har också haft god hjälp av utespelarna. Nu hoppas jag att de ger Marcus samma typ av arbetsinsats, säger Daniel Eriksson.
Det som väntar Evertsson och Vimmerby på onsdagen är alltså en bortamatch mot Halmstad. Ett Halmstad som har tre segrar på de fyra senaste matcherna och står på 13 poäng, sex färre än Vimmerby. Lagets stora stjärna är Rickard Palmberg, som har noterats för tio poäng så här långt.
– Det börjar bli tjatigt att säga det, men varje match i den här serien är en utmaning. Det viktiga för oss är att vi gör hemläxan. För oss tränare handlar det om att ta fram en matchplan som håller och för spelarna gäller det att ta till sig den informationen. Sedan ska vi genomföra planen tillsammans.

Kokkonen gör comeback

Vimmerby ligger just nu fyra i tabellen och har imponerat i flera matcher den sista tiden.
– Det finns en trygghet och harmoni i gruppen. Men vi är långt ifrån framme, säger Daniel Eriksson.
Värt att notera är att Robin Kokkonen gör comeback mot Halmstad. Han var ombytt redan i lördags mot Troja/Ljungby, men då blev det ingen speltid. Dessutom är Jim Nordh på väg tillbaka efter en hjärnskakning. Nordh kommer att börja träna för fullt på torsdag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt