Annons:

Jahr inför kvällens match: ”De spelar gärna lite på gränsen”

Vimmerby spelar på bortais mot Helsingborg i kväll. Foto: Linus Johansson

Jahr inför kvällens match: ”De spelar gärna lite på gränsen”

I kväll spelar Vimmerby Hockey en viktig bortamatch mot Helsingborg. Laget behöver tre nya poäng i jakten på en plats i Allettan.
– De andra lagen i toppen vinner såna här matcher, då måste vi också göra det, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Åtta omgångar återstår av grundserien och kampen om de fem Allettan-platserna är hård mellan sex lag. I nuläget är Vimmerby just femma i serien, två poäng före sjätteplacerade Tranås.

I kväll väntar bortamatch mot tabellnian Helsingborg. Vimmerby har inte råd med någon underskattning.

– Det brukar vara tajt där nere så det är inte bara att hämta hem poängen. Det rann i väg rejält i hemmamatchen mot dem, men då saknade de många spelare som är tillbaka nu. Det är nästan ett helt nytt lag vi möter i kväll jämfört med då, säger Tobias Jahr.

– Helsingborg är ett ganska storväxt och tufft lag. De spelar gärna lite på gränsen. Vi lär få bekänna färg. Men det jag kommer att trycka på inför matchen är vårt eget spel. Vi måste ha huvudet med oss hela vägen, vi får inte komma in i matchen med för dålig inställning, fortsätter Jahr.

”Kört för fullt”

Vimmerby har troligen tillgång till samtliga spelare till matchen mot Helsingborg.

– Robin Höglund har kört för fullt nu och säger att han är redo igen. Sebastian Åkesson, som klev av senast efter att ha fått ett skott på knät, ska också vara klar för spel. Och Petter Runesson har blivit pappa nu så där är det inte heller några problem, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt