Annons:

En av årets bästa insatser - då malde VH ned motståndet

Tobias Jahr var belåten med Vimmerbys insats i Helsingborg.

En av årets bästa insatser - då malde VH ned motståndet

4-0-segern borta mot Helsingborg fick Vimmerbys tränare Tobias Jahr att dra på smilbanden.
– Jag tycker att vi gjorde en klockren insats, säger VH-coachen.

Annons:

4-0 i mål och 46-20 i skott. Det är siffror som talar sitt tydliga språk. Vimmerby var aldrig hotat i kvällens bortamatch mot Helsingborg, där Sebastian Manberg, Markus Modigs, Robin Kokkonen och Pontus Johansson blev målskyttar.

– I veckan har vi pratat om att ta det tråkiga jobbet och det satt riktigt bra över alla fyra linorna. Då blir det de här siffrorna också. Det är ju inte 10-0, men samtidigt släppte vi inte in något mål, säger Tobias Jahr.

Utökade avståndet

Vimmerbytränaren var nöjd med lagets insats över 60 minuter.

– Jag tycker att vi gjorde en jättebra insats. Sett över 60 minuter är det en av de bättre matcherna vi har gjort den här säsongen. Vi gjorde det tillsammans och då blir det bra.

Med ungefär fem minuter kvar av matchen, vid ledning med 3-0, tog Vimmerby timeout.

– Det var mest för att vi ville samla ihop oss och förklara vikten av att inte släppa in något mål bakåt, säger Tobias Jahr.

I tabellen är VH fortsatt femma, men är nu fem poäng före Tranås på sjätteplatsen. Topp fem får spela i Allettan efter jul.

– Klart att det känns bra att utöka avståndet. Men det är många matcher kvar än och det är fortfarande så att vi måste plocka våra poäng. Men det känns bra att ha med oss det här till matchen mot Kristianstad på lördag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt