Annons:

Vimmerby kan ta jättekliv mot Allettan i kväll – ”Vi har satt oss i en bra sits”

Morgan Persson ser fram mot dubbla matcher för Vimmerby Hockey den här veckan. Foto: Linus Johansson

Vimmerby kan ta jättekliv mot Allettan i kväll – ”Vi har satt oss i en bra sits”

Seger borta mot Grästorp i kväll. Då tar Vimmerby Hockey ett jättekliv mot Allettan.
– Vi har satt oss i en bra sits, konstaterar Morgan Persson, assisterande VH-tränare.

Annons:

Sju segrar på de åtta senaste matcherna har gjort att Vimmerby Hockey har satt sig i ett mycket fint läge inför slutspurten av grundserien. Med fem matcher kvar att spela ligger VH trea i tabellen och har åtta poäng ned till Tranås och Halmstad under Allettan-strecket.

Vann med 4-1

I kväll väntar bottenlaget Grästorp på bortais och på fredag kommer Nybro till Vimmerby för toppmöte. Skulle VH ta sex poäng i de båda matcherna kan laget troligen räkna in en plats i Allettan.

– Först och främst ska vi ta matchen mot Grästorp. Men visst har vi satt oss i en bra sits, något annat går inte att säga, säger Morgan Persson.

Hemma mot Grästorp vann Vimmerby med 4-1 i en sömnig historia.

– I den matchen saknade de några av sina tongivande spelare och jag förutsätter att de spelar den här gången. Jag tror att Grästorp är lite bättre än vad tabellplaceringen visar. Det kommer att bli en jättetuff match, men spelar vi som vi ska och fokuserar på vårt kommer vi att vinna. 

”Väldigt självkritiska”

Vimmerby kommer närmast från en 4-3-seger mot HA74. En match där Vimmerby såg ut att gå mot en klar seger, men sedan släppte upp HA från 4-1 till 4-3.

– Slutar vi spela så spelar det ingen roll vilket lag vi möter. Det pratade vi om efter matchen och innan träningen i måndags. Har man väl dragit ned så är det inte bara att trycka på knappen igen. Men det viktiga var ändå att vi vann, samtidigt som vi tittar på saker som måste förbättras. Killarna är väldigt självkritiska och vet vad som måste göras bättre. Jag tror att laget kommer visa upp sig från en helt annan sida mot Grästorp.

Höglund saknas

Vimmerby kommer till spel med samma manskap som senast. Robin Höglund saknas fortfarande på grund av en axelskada.

– Det finns ingen som helst stress när det gäller Robin. När han väl är tillbaka ska han vara 100 procent. Han får jobba i lugn och ro nu, säger Morgan Persson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt