Annons:

VH-profiler i skandalmatch – "Vi vågade inte tacka för matchen"

99 utvisningsminuter, avbruten match och fyra svåra skador. Haninge Anchors mot Tierps HK spårade ur ikväll. – Det är det sjukaste jag varit med om. De borde uteslutas ur serien omedelbart, säger VH-fostrade Rasmus Davidsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Haninge Anchors, med Vimmerbyprofilerna Jesper Danielsson och Rasmus Davidsson i laget, tog en viktig seger hemma mot Tierps HK ikväll. Matchen slutade 7-1 – men det var inte mycket som kom att handla om det. 

I stället handlade det om rena skandalscenerna. Matchen fick avbrytas efter att Haninges keeper Johan Johansson skadats allvarligt av en Tierpsspelare. Sammanlagt drog gästerna på sig 93 utvisningsminuter och Haninge avslutade matchen med fyra, av sju, backar. Tre fick kliva av med skador. 

– Det här var det sjukaste jag varit med om. Det började balla ur när de körde över vår målvakt. Det blev ett långt avbrott när vi inväntade ambulansen. Han hade ont i nacken och när matchen kom igång igen var det helt sinnessjukt, säger Rasmus Davidsson, som varit VH trogen sedan barnsben till den här säsongen. 

93 utvisningminuter, där det var tre matchstraff, var i underkant, menar Davidsson. 

– De var sent in i varje situation. Interference när vi inte ens hade pucken, ben- och huvudtacklingar hela tiden. Tierp har värvat några amerikanare och de var värst. De spelade så fruktansvärt grisigt. Jag hade lagt på mycket, mycket fler utvisningar. Hade jag varit domare hade jag blåst av matchen och skickat av lagen från isen.

Var det obehagligt?

– Jag kan ta att man får stryk, men det var obehagligt i och med att man aldrig visste vad som skulle hända. Det har varit tuffa matcher mot Tranås, men det här var något helt annorlunda. Det här laget borde uteslutas ur serien.

Tackade inte för matchen

Haninge vägrade att tacka sina motståndare efter matchen. 

– Vi vågade inte. Det var en order från våra tränare, hade vi gjort det hade någon av oss fått stryk.

– Ett tag trodde jag att någon ur vår ledarstab skulle sänka deras tränare. Han stod och applåderade huvud- och bentacklingar. Helt sanslöst. 

Har du hört om ni ska gå vidare med det här?

– Jag har inte hört någonting. Vi dödade matchen tidigt och höll oss kalla och hakade på i kampen om Allettan. Men vi fick fyra skador, och det är allt annat än bra. 

Rasmus Davidsson och Jesper Danielsson gjorde varsitt assist i 7-1-segern. Haninge ligger femma i Hockeyettan Östra, en poäng bakom Huddinge IK. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt