Annons:

”Jalle” ställs mot tidigare lagkamrater: ”De kommer vilja få igång något”

Jacob Isaksson tror på Vimmerby inför avslutningen av grundserien. Foto: Linus Johansson

”Jalle” ställs mot tidigare lagkamrater: ”De kommer vilja få igång något”

Tre poäng borta mot HC Dalen i kväll skulle göra Vimmerby Hockey mer eller mindre klart för spel i Allettan. Men VH-backen Jacob Isaksson nöjer sig inte med det.
– Fortsätter vi spela som vi har gjort ska vi ta nio poäng i de tre sista matcherna, säger han.

Annons:

Det drar ihop sig rejält i Hockeyettan och den kommande veckan kommer att avgöra vilka fyra lag som följer med Kallinge/Ronneby till Allettan. Vimmerby har ett fint utgångsläge som trea och med sex poäng ned till Tranås precis under strecket. I kväll väntar bortamatch mot HC Dalen, som är tre poäng bakom VH.

Ingen speciell kontakt

En spelare som känner till kvällens motståndare väl är Jacob Isaksson, som spelade i Norrahammar-klubben förra säsongen.

– Jag tror att Dalen kommer checka hårt, det gjorde de senast vi möttes. De kommer att spela lite tufft och kommer vilja få igång något genom att vara på en del spelare lite extra, tror Jacob Isaksson.

Har du kontakt med någon av spelarna i Dalen?

– Nej, jag har inte någon speciell kontakt med någon i laget. Sen snackar jag med vissa om jag stöter på dem, det är många trevliga killar i laget, men det är inte mer än så.

Känner ingen oro

Isaksson är relativt tillfreds med Vimmerbys insats i grundserien.

– Vi började sisådär och fick inte riktigt igång spelet. Nu har vi varit betydligt bättre och det har känts mycket stabilare i andra rundan.

En godkänd säsong så här långt?

– Det tycker jag ändå att man får säga. Hellre gå från att vara sämre till att bli bättre och bättre än tvärtom, säger Jacob Isaksson.

Hur ser du på avslutningen av serien?

– Fortsätter vi spela som vi har gjort ska vi ta nio poäng i de tre sista matcherna. Sen är det tuffa matcher mot Dalen och Tranås, men det är matcher vi ska kunna vinna.

Ingen oro för att ni ska missa Allettan?

– Nej, det känner jag inte. Det är mycket som ska gå emot oss och vara med de andra lagen i såna fall.

”Inte direkt en buffel”

Jacob Isaksson är också nöjd med sin egen insats.

– Jag tycker att jag har gjort det helt okej. Jag har fått spela rätt mycket och gjort det stabilt. Sen är det klart att jag vill bidra ännu mer.

Vimmerbykillen har också, kanske lite oväntat, fått en del speltid i boxplay.

– Jag är ju inte direkt en buffel som kan kasta i väg folk utan får mer fokusera på att läsa spelet och ligga rätt. Det är rätt kul att spela boxplay och det är ju en viktig spelform, konstaterar Jacob Isaksson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt