Dalen körde över VH – läget klart tuffare nu

Dalen körde över Vimmerby i den viktiga matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey kunde nästan ha säkrat en plats i Allettan vid seger. Det gick inte alls.
Hemmalaget HC Dalen var minst ett strå vassare än Vimmerby och vann med 5-1 och nu ser vägen något snårigare ut.

Den första perioden inleddes i ett furiöst tempo av de gulklädda Vimmerbylaget. Chans på chans skapades och närmast att spräcka målnollan var Ludvig Jardeskog. Hans puck träffade insidan av ribban.

Men trots den stora VH-dominansen ledde Dalen när perioden var över. En VH-spelare föll och Dalen fick två mot ett framför mål. Kalle Hult noterades för målet.

I den andra perioden skedde en rejäl scenförändring – plötsligt hade Dalen precis allting.

Hemmalaget utökade med både 2-0 och 3-0. Faktum är att det kunde ha varit 4-0 och 5-0 också. Dock hade Hampus Harlestam ett friläge i numerärt underläge vid ställningen 2-0. Duktige Anton Svensson kunde emellertid avvärja.

Spiken i kistan

Nästan omgående i den tredje perioden kom också nådastöten för VH. Kalle Hult tog sig igenom och satte 4-0. Alla förhoppningar om poäng gick därmed i kras.

Ett tröstmål skickades in av Dennis Fröland i numerärt överläge med drygt sex minuter kvar.

Men Dalen skulle även göra 5-1 i tom bur i slutminuterna.

Efter förlusten ligger inte vägen till Allettan lika öppen längre. Bortamatchen mot Tranås AIF på lördag blir en ordentlig nagelbitare – och där behöver troligen VH ta minst en poäng. Tranås vann med 5-2 mot Grästorp och är bara tre poäng efter Vimmerby, med bättre målskillnad. Dalen har samma poäng som Vimmerby, men med sämre målskillnad.