Annons:

”När vi vaknar i morgon kommer vi nog att vara nöjda”

Tobias Jahr var missnöjd med en derbypoäng med tanke på hur matchen såg ut. Foto: Simon Henriksson

”När vi vaknar i morgon kommer vi nog att vara nöjda”

En poäng borde nog ha varit åtminstone en till. Men Vimmerby Hockey kan ändå glädja sig åt att de har allt i egna händer inför den sista omgången.
– Sett till matchen är jag missnöjd med en poäng. Men när vi vaknar i morgon kommer vi nog att vara nöjda, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Vimmerby behövde ta två poäng mot Tranås för att säkra en plats i Allettan. En poäng skulle dock räcka för att på egen hand se till att ha allt i egna händer inför den sista omgången. Och en poäng var just vad VH tog. Med tanke på att Dalen föll mot Kristianstad hade Vimmerby dock haft allt i egna händer även om de blivit utan poäng i dag.

– Vi ledare hade koll på att Dalen hade förlorat, men det hade inte spelarna. I slutet blev det mer att vi skyddade en poäng än att gå för seger, säger Tobias Jahr.

”Höll dem på utsidan”

Spelmässigt var det en ganska jämn match, möjligen med ett litet övertag för Vimmerby. Sett till antalet heta målchanser hade VH däremot ett rejält övertag.

– Det håller inte att bränna sex-sju frilägen. Det var där som vi förlorade matchen, vi var inte tillräckligt effektiva. Hade vi satt våra chanser hade vi vunnit med tre, fyra mål, säger VH:s assisterande tränare Morgan Persson.

Utöver det var Persson nöjd med insatsen.

– Jämfört med matchen mot Dalen hjälpte vi varandra mycket bättre i dag. Vi fick inte panik i egen zon utan höll dem på utsidan.

Ändrar inget

Nu måste Vimmerby ta två poäng hemma mot Halmstad på onsdag för att säkra en plats i Allettan av egen kraft.

– Det ska bli skitkul och jag tycker att vi kan gå in till den matchen fyllda av självförtroende. Hemma är vi bra, säger Morgan Persson.

Hur laddar ni inför den matchen?

– Vi har ledigt i morgon och sen tränar vi måndag och tisdag. Vi ska ladda på ordentligt men kommer inte att ändra något i upplägget, säger Tobias Jahr.

Anton Schou och Hampus Harlestam var Vimmerbys bästa spelare mot Tranås.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt