Annons:

Allvaret börjar för VSGF - då vill Proos sänka derbyrivalen igen

Anton Proos kliver gärna fram igen mot Åseda. Foto: Simon Henriksson

Allvaret börjar för VSGF - då vill Proos sänka derbyrivalen igen

Grundserien blev som väntat inget problem för Virserums SGF. I dag startar Alltrean med match mot derbyrivalen Åseda.
– Skönt att komma in i det direkt. Det blir ofta fysiskt spel och heta känslor mot Åseda, säger VSGF-spelaren Anton Proos.

Annons:

Virserum var favorit i grundserien och tog som väntat hem serien. Detta trots att laget hade en del skadeproblem och inte alltid imponerande.

– Vi blandade lite från match till match. Ibland gjorde vi superinsatser och ibland blev det tyvärr rejäla dippar. Men på något sätt vann vi matcherna även när vi dippade, konstaterar Vimmerbykillen Anton Proos.

”Har bra spets”

I Alltrean blir motståndet tuffare och nivån på insatserna måste höjas.

– Det kommer att vara tuffa matcher hela tiden. Det känns riktigt spännande att det drar igång nu.

Känns det som att ni är redo för Alltrean?

– Det tycker jag. Vi har fått tillbaka spelare som har varit skadade och har bra spets i laget. Det finns spelare i laget som kan gå in och avgöra och producera mycket poäng, säger Anton Proos.

Någon större koll på motståndet i serien har inte Anton Proos.

– Åseda och Ronneby mötte vi ju i grundserien och Limhamn hade vi i kvalet förra säsongen. Så mycket mer koll har jag inte, men jag tycker absolut att vi ska ta oss vidare från den här serien.

Blev hjälte senast

Anton Proos är inne på sin andra säsong i VSGF och är en av hela nio spelare som pendlar från Vimmerby till Virserum för träningar och matcher.

– Jag trivs jättebra i klubben. Visst, det är fem, sex mil enkel resa, men det funkar bra. Vi är ju många som åker tillsammans.

När Virserum senast spelade borta mot Åseda blev det förlust. I hemmamatchen svarade VSGF däremot för en mäktig vändning där 22-årige Anton Proos blev stor hjälte.

Läge att göra om det i dag?

– Det tycker jag absolut. Det skulle smaka mumma.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt