Annons:

VH ställs mot NHL-stjärnans moderklubb i Allettan

Vimmerby Hockey tog sig till Allettan efter att ha besegrat Halmstad i den sista omgången av grundserien. Foto: Linus Johansson

VH ställs mot NHL-stjärnans moderklubb i Allettan

I går avancerade Vimmerby Hockey till sin sjunde raka alletta. Nedan gör vi en kortare genomgång av lagen som VH kommer att få möta där.

Annons:

Fem lag från den södra Hockeyettan och fem lag från den östra Hockeyettan  har avancerat till Allettan södra, som startar efter jul. 

Vimmerbys motståndare från den södra serien:

* Kallinge/Ronneby IF

Kommentar: Var knappast favorittippat inför grundserien, men tog snabbt kommandot. Vann serien sju poäng före Kristianstad och Nybro. Det känns ändå inte givet att det blir succé i Allettan.

* Kristianstads IF

Kommentar: Var jättefavorit inför seriestart, men har inte presterat som förväntat. Ett tag riskerade laget att missa Allettan. Till slut blev det ändå en andraplats, men bara med fyra poäng marginal till sjätteplatsen. Har troligen mer att ge.

Tidigare VH-spelare i laget:

Hampus Forsling, 5 poäng (2+3) på 12 matcher.

* Nybro Vikings IF

Kommentar: Startade grundserien bra, men har dippat lite mot slutet. Ett jämnt lag utan direkta toppar, som ska bli spännande att följa i Allettan.

Tidigare VH-spelare i laget:

Markus Palmberg, som dock inte har spelat någon match på grund av skada.

* HC Dalen

Kommentar: Dalen är inte direkt något flashigt lag, men spelar alltid efter sina resurser. Säkrade Allettanplatsen i den sista omgången. Känslan är att laget kan få det tufft där.

Tidigare VH-spelare i laget:

Dennis Santesson, 12 poäng (4+8) på 19 matcher.

Vimmerbys motståndare från den östra serien:

* Huddinge IK

Kommentar: Har ett mycket starkt lag och brukar alltid gå långt i kvalet mot Allsvenskan. Var i kvalserien förra säsongen och mycket talar för att de hamnar där den här säsongen också. Favorit i Allettan?

Tidigare VH-spelare i laget:

Jesper Eriksen, 3 poäng (0+3) på 6 matcher.

Björn Jonason, 22 poäng (8+14) på 19 matcher.

* Hudiksvalls HC

Kommentar: Alltid ett svårt lag att möta och säsongen 2017/18 är uppenbarligen inget undantag. Var bara fyra poäng bakom tabellettan Huddinge.

Tidigare VH-spelare i laget:

Oscar Bergkvist, 18 poäng (11+7) på 22 matcher.

Joonas Koskinen, 17 poäng (6+11) på 19 matcher.

* Visby/Roma HK

Kommentar: Brukar alltid bjuda på en fysisk ishockey, inte minst hemma på Gotland. Kan bli en obehaglig motståndare för många.

Tidigare VH-spelare i laget:

Markus Kinisjärvi, 21 poäng (10+11) på 22 matcher.

Matthias Sundberg, 11 poäng (3+8) på 22 matcher.

* Väsby IK HK

Kommentar: Vilda Väsby hade inga som helst problem att avancera till Allettan. Var dock långt bakom topp tre och får troligen svårt att utmana i toppen av Allettan.

* Valbo HC

Kommentar: Tog sig till Allettan som sista lag från den östra serien, men ändå med bred marginal. NHL-stjärnan Nicklas Bäckström har faktiskt Valbo som moderklubb, bara en sådan sak.

Tidigare VH-spelare i laget:

Nicklas Strid, 17 poäng (6+11) på 18 matcher.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt