Annons:

Tränarduon belåtna efter segern:

Tobias Jahr och tränarkollegan Morgan Persson var belåtna med Vimmerbys insats. Foto: Simon Henriksson

Tränarduon belåtna efter segern: "Djävulsk offervilja"

Ett mycket uppoffrande försvarsspel och starkt boxplayspel bäddade för premiärsegern i Allettan. Tränarduon var förstås mycket nöjda med 3-1-segern mot Nybro Vikings.
– Det här är en jätteboost för grabbarna, säger de.

Annons:

Vimmerby Hockey har haft svårt mot Nybro Vikings de senaste säsongerna. 

Av det syntes inte mycket den här kvällen. 

VH gjorde en mycket stark bortainsats – inte minst defensivt. 

– Givetvis är vi jättenöjda. Det känns som att vi kommer ut lite svajigt i första, det var bra offensivt men vi släpper in dem för enkelt i egen zon. Vi snackade om det i paus och den andra perioden är nog den bästa på hela säsongen. De kommer inte till någonting, de försöker checka på oss men får inget tryck. Vi hittar en bra balans, säger Tobias Jahr och Morgan Persson.

Framför allt var Vimmerbys spel med en spelare mindre på isen oklanderligt i afton. 

– Det är en krigarseger och vi har tålamod i allt. Vi får gnugga mycket boxplay, men det här har vi en djävulsk vilja och täcker sjukt mycket skott. Gnuggarlinorna ställer till med mycket oreda och är grymt disciplinerade i egen zon. Vi pratar mycket roller och i dag tar alla sina roller.

Brände fyra frilägen

Efter Nybros kvittering tidigt i den tredje perioden kom Vimmerby tillbaka förvånansvärt starkt. Anton Schous 2-1-mål kom inte alls orättvist. 

– Vi förstod att de skulle köra och de får ett skitmål också. Jag tycker ändå att vi tar tag i det igen och skapar jättemånga fina chanser. 2-1 är ett riktigt skitmål. Vi har inte gjort de enkla målen tidigare, men i dag gör vi tre så kallade fulmål. Det behöver inte vara skitsvårt.

Samtidigt brände VH fyra renodlade frilägen och en straff. 

– I dag gör vi ändå mål. Vi skapar otroligt mycket och spelar oss fram till fina lägen. Det är för att vi löser det jäkligt bra som vi skapar frilägen.

"Boost för killarna"

Markus Modigs 3-1-mål blev helt avgörande och tre viktiga poäng kunde bärgas i länsderbyt. 

– Det är jätteskönt och en boost för killarna. Vi stänger ner dem bra och spelet utan puck är hur bra som helst.

Efter den första av två dueller – den andra spelas på fredag i Vimmerby ishall – ville tränarduon hylla samtliga spelare. 

– Backarna gör ett jättejobb. Alla som spelar boxplay gör en fantastisk insats. Men hela laget ska hyllas, vi kommer samman och steppar upp. Det är något vi ska ta med oss och bygga vidare på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt