Annons:

VH bjöd på en total scenförändring: ”En jättestark grej”

Sebastian Manberg berömdes efter segern mot Nybro. Foto: Linus Johansson

VH bjöd på en total scenförändring: ”En jättestark grej”

Precis som i onsdags kvitterade Nybro i den tredje perioden. Men än en gång var det Vimmerby som lämnade isen som vinnare.
– Det är en jättestark grej att vi har med oss det mentala, säger VH-tränaren Morgan Persson efter 5-2-segern.

Annons:

Vimmerbys tränarduo, Tobias Jahr och Morgan Persson, tyckte inte att deras lag gjorde en särskilt stark förstaperiod. Trots det var VH i ledningen med 2-0 efter de första 20 minuterna.

– Vi blandade och gav ganska mycket i första. Visst gjorde vi en del bra saker, men vi tappade en del också. Innan matchen hade vi pratat mycket om att inte dra på oss utvisningar, men det blev en hel del i första. Sen lyckades vi döda utvisningarna och det var bra, säger Tobias Jahr.

”Inte så farligt”

Hemmalagets första utvisning kom redan efter en minut när Robin Höglund sänkte Nybros Erik Näslund. Bortaspelaren lämnade isen på bår och blödde rejält från huvudet. Näslunds kväll slutade på sjukhus och Nybrotränaren Andreas Holfelt var efter matchen kritisk till att Höglund bara fick en tvåa. Gästernas tränare skickade också en passning till sina tränarkollegor i Vimmerby.

– Personligen förstår jag inte att man kan ta en tvåa på den. Visst han missar och sätter sig i en dålig situation, men han missar. Jag hade aldrig spelat en sådan kille mer i alla fall. Skickar man ut någon blodig över hela huvudet, nä, då hade jag aldrig satt in honom igen. Det har jag sagt till mina killar. Fullföljer man och tar huvudet, då tycker jag att det är för jävla ynkligt att sätta in honom igen, säger Andreas Holfelt.

Tobias Jahr höll inte alls med:

– Det var väl mer otur så det var inte så farligt. Sen var det förstås synd att deras kille skadade sig.

Svag andraperiod

Om den första perioden inte var någon höjdare så blev den andra perioden klart sämre.

– I pausen pratade vi om att rätta till saker och ting. Men sen kommer vi ut och är nästan tillbaka i gamla spår. Vi gick bom jättemycket i forecheckingen och blev överspelade. Backarna blev, helt naturligt, osäkra och backade hem, vilket ledde till att vi gav bort hela mittzonen. Vi vann inga kamper alls och blev duktigt översköljda.

Trots det ledde VH med 2-1 inför den tredje perioden. Men när bortalaget kvitterade en bit in i den sista perioden såg det jobbigt ut. Då vaknade Vimmerby och tog total kontroll över händelserna, gjorde tre mål och vann med 5-2.

– Det var lite som i bortamatchen mot Nybro. Efter att de hade kvitterat lyfte vi oss rejält, det blev en total scenförändring. Det är en jättestark grej att vi har det mentala med oss. Det ska grabbarna ha en jätteeloge för, säger Morgan Persson.

”Sliter oerhört”

Morgan Persson lyfte fram ett par spelare lite extra efter matchen.

– Stålberg (Jonathan) i kassen var jättebra och stabil. Sen vill jag plussa för Manberg (Sebastian). Han sliter oerhört i det tysta och jag tror att det betydde mycket för honom att få göra ett mål. Annars tycker jag återigen att det var laget som gjorde det.

Några andra VH-spelare som stack ut var Mattias Wigley och Hampus Harlestam.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt