Annons:

Rekord i antal enkronor för VH – räknar med storpublik i kväll

Vimmerby Hockey räknar med storpublik i kväll. Foto: Linus Johansson

Rekord i antal enkronor för VH – räknar med storpublik i kväll

I kväll bjuds publiken på fri entré till allettanmatchen mellan Vimmerby Hockey och Visby/Roma. Då är varje åskådare som kommer till hallen värd över 250 kronor för klubben.
– Vi hoppas att det blir full hall och lapp på luckan, säger Peter Gustafsson, sammankallande i sponsorgruppen.

Annons:

Vimmerby Hockey har gjort det till en tradition att köra en så kallad enkronasmatch varje säsong. Det innebär att klubbens sponsorer betalar en krona, eller mer, per åskådare som kommer på den aktuella matchen.

Rekordnotering

I kväll är det dags för den här säsongens enkronasmatch när Visby/Roma kommer på besök. Då passar Vimmerby Hockey på att slå rekord i antal enkronor. I går eftermiddag var man uppe i 251 stycken.

– Det ser väldigt bra ut. Det tidigare rekordet var 242 enkronor. Förra året var det precis över 200 stycken. I år har vi haft mer hjälp av företagare på orten som har hört efter med sina kontakter. Det har gjort att vi har kunnat bredda konceptet ytterligare, säger Peter Gustafsson.

Inkomst på runt 450 000

Vimmerby Hockey hoppas på 1 750 åskådare i kväll, vilket skulle betyda lapp på luckan.

– Vi räknar med en publikfest. Förhoppningen är att det ska bli full hall och lapp på luckan. Inte minst då vi har haft bra siffror tidigare i Allettan, runt 1 200 mot Nybro och över 1 000 mot Väsby.

För VH som klubb är kvällens match förstås av mycket stor vikt.  En full hall skulle innebära ett tillskott med runt 450 000 kronor och sedan tillkommer all försäljning på det.

– Det är som Marcus (Samuelsson, VH-ordförande) säger. Det här är den klart viktigaste matchen på hela säsongen. Det är den som avgör om det blir några pengar kvar i slutändan. Och det är klart att om vi fyller hallen så blir det jättestor skillnad på att vi nu har 250 enkronor jämfört med drygt 200 som det var förra året, konstaterar Peter Gustafsson.

I samband med ovanstående har Vimmerby Hockey också marknadsfört något som man kallar för privatkronan. Där har privatpersoner bidragit med runt 10 000 kronor till klubben.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt