VH krossade Visby – ny tabelltvåa i allettan

Jesper Kokkonen gjorde två mål när Vimmerby körde över Visby. Foto: Ossian Mathiasson

Inför storpublik i Vimmerby ishall tog Vimmerby Hockey en ny seger i allettan. Visby/Roma vållade inga problem och besegrades med klara 6–1.

Fredag, hemmamatch och fri entré. Då svarade Vimmerby Hockey för en mycket stabil insats mot Visby/Roma och tog sin fjärde seger på sex försök i allettan.

Jesper Kokkonen gav Vimmerby ledningen i spel fem mot fyra i slutet av första perioden efter att Jakob Karlsson hittat honom i slottet och Kokkonen gjorde inget misstag i skottögonblicket.

Ryckte ifrån till 4–0

Direkt i starten av andra perioden fick Hampus Harlestam åka och sätta sig fyra minuter för highsticking. Återigen gjorde VH en bra insats i numerärt underläge, klarade det utan att det blev farligt och skapade till och med de vassaste chanserna.

Det var i stället Vimmerby – med fem man på isen – som utökade till 2–0. Jesper Kokkonen kom fri med Ludvig Engsund, inlånad från allsvenska IK Oskarshamn, och satte pucken mellan benen på honom.

Det gjorde att Vimmerby spelade mer avslappnat och av bara farten kom ytterligare två hemmamål.

Sebastian Åkesson fick en finfin passning av Robin Höglund och rakade in 3–0 och minuten senare kom 4–0 genom Petter Runesson efter att VH parkerat i offensiv zon och skapat flera fina chanser.

I tredje perioden visade förstakedjan med Markus Modigs, Jesper Kokkonen och Jakob Karlsson på vilka kvaliteter de besitter i offensiv och fixade 5–0. Markus Modigs avslutade det fina anfallet, assisterad av Kokkonen och Karlsson.

Seriefinal på söndag

Trots en snabb replik fram till 5–1 från Visby hade VH bra koll på händelserna och utökade även till 6–1 genom Sebastian Åkesson, hans andra mål i matchen.

I och med segern är Vimmerby (13 poäng) ny tvåa i allettan, fem poäng efter serieledaren Huddinge som vann med 4–0 mot Nybro Vikings och har en match mer spelad än VH. Hudiksvall har också 13 poäng men en match mindre spelad än VH.

På söndag blir det en seriefinal i Vimmerby ishall när Huddinge kommer på besök.

Fakta

Vimmerby–Visby/Roma 6–1 (1–0, 3–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (16.44) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson, Markus Modigs) i spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (25.28) Jesper Kokkonen (Markus Modigs, Jakob Karlsson), 3–0 (33.39) Sebastian Åkesson (Robin Höglund, Albin Runesson), 4–0 (35.12) Petter Runesson (Hampus Harlestam, Jacob Isaksson).

Tredje perioden: 5–0 (41.12) Markus Modigs (Jesper Kokkonen, Jakob Karlsson), 5–1 (42.28) Markus Kinisjärvi (Gustav Hedin, Jonathan Johansson), 6–1 (52.20) Sebastian Åkesson.

Skott: 39–26 (13–9, 12–13, 14–4)

Utvisningar, VH: 6x2 min, Visby: 7x2 min.

Publik: 1687 personer.