Modigs soloprestation frälste Vimmerby i seriefinalen

Seriefinalen var på väg mot förlängning. Då avgjorde Markus Modigs matchen mot Huddinge med ett fint individuellt nummer.

Vimmerby gjorde en imponerande första period, skapade massa chanser och vann skottstatistiken med 15–2.

Två minuter från slutet kom också VH:s ledningsmål. På en retur lyfte formstarke Sebastian Åkesson upp 1–0 i nättaket, hans sjätte mål på sju matcher i allettan.

Direkt i starten av andra perioden utjämnade Huddinge till 1–1 genom Henrik Nyberg.

Huddinge satte högre press på Vimmerby i mittperioden men det var Vimmerby som återtog ledningen fyra minuter in i perioden. Hampus Harlestam slog en fin passning till Pontus Johansson, som enkelt kunde lyfta in 2–1.

I slutet av perioden fixade Huddinge 2–2 i spel fem mot tre.

Modigs hjälte för VH

Jonathan Stålberg fick göra några jätteräddningar i tredje perioden när Huddinge tryckte på och när VH fick ytterligare en utvisning i mitten av perioden fortsatte anstormningen.

Huddinge gjorde 3–2 direkt kort efter att Vimmerby blivit fulltaligt men förre VH-spelaren bedömdes vara innanför målgården och målet dömdes bort.

Vimmerby hade inte samma skärpa i passningsspelet i tredje perioden och Huddinge skapade flera heta chanser utan att få utdelning.

Då, med mindre än fyra minuter kvar av matchen, tog Markus Modigs rollen som matchvinnare när han dribblade sig förbi flera bortaspelare och gjorde 3–2.

Vimmerby är kvar som tvåa i allettantabellen, två poäng efter Huddinge med en match mindre spelad.

Vimmerby–Huddinge 3–2 (1–0, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (17.54) Sebastian Åkesson (Anton Carlsson, Robin Höglund)

Andra perioden: 1–1 (20.18) Henrik Nyberg, 2–1 (23.51) Pontus Johansson (Hampus Harlestam, Dennis Fröland), 2–2 (39.04) Dennis Nordström (Henrik Nyberg, Martin Backholm)

Tredje perioden: 3–2 (56.22) Markus Modigs.

Skott: 31–28 (15–2, 8–17, 8–9)

Utvisningar, VH: 6x2 min, Huddinge 2x2 min

Publik: 978 personer.