Annons:

Jonason kom tillbaka och föll:

Björn Jonason kom tillbaka till Vimmerby som en förlorare. Foto: Ossian Mathiasson

Jonason kom tillbaka och föll: "Vi är för gulliga"

Han öste in poäng i Vimmerby Hockey under flera säsonger. På söndagen kom Björn Jonason tillbaka till Vimmerby med sitt Huddinge. Men han åkte tillbaka som en förlorare.
– Vi är för tafatta och för gulliga. Det håller inte, säger han.

Annons:

Under flera år var Björn Jonason en stor publikfavorit i Vimmerby ishall. Tillsammans med Jakob Karlsson och Alexander Holmberg bildade han en sylvass trio – som öste in poäng. 

På söndagen var han tillbaka i staden och hallen igen. 

– Det var kul, en rolig match. Det var lite nervöst också, det här är lite av mitt andra hem så det var spännande att komma tillbaka, säger Björn Jonason. 

Men han var inte alls imponerad över vad han och lagkamraterna åstadkom. 

– Vi kommer inte alls upp, framför allt inte i början av matchen. Det är en liten rink och de kommer ut hårt på oss, men vi är inte riktigt där. Vi kommer inte in på mål, är för tafatta och för gulliga. Det håller inte. 

"Styr och ställer"

I andra och tredje blev spelet bättre från serieledaren. 

– Vi styr och ställer, men det är uddlöst och ospetsigt längst fram. Vi har bud på flera kassar och får vi in dem så blir ju matchbilden annorlunda. Nu går vi bort oss mot Modigs med tre spelare, han får ju vandra in som en jävla pelare där. 

Vad säger du om ditt bortdömda mål?

– Jag tycker att det är solklart mål. Det är möjligt att jag har någon skridsko i målgården på sidan, men han (Jonathan Stålberg) är långt ut och det är för dåligt av domaren att blåsa. Han har redan bestämt sig innan, där måste han ha lite känsla. Vi hade fått ett helt annat momentum i matchen. 

"Kan gå långt"

Björn Jonason tycker att Vimmerby ser ut att vara starka och tunga.

– Vimmerby ser jättespännande ut. För varje år känns det som att de blir lite mer spetsiga och de spelar fysiskt och hårt. Innan har de haft hög spets, men djupa dalar. Nu i Allettan har de öst på. Jag tror att Vimmerby kan gå långt. 

Vad tänker du kring toppstriden?

– Dundrar vi på som vi ska så tar vi hem det här, men vi får inte fuska som i dag. Här slarvar vi bort en hel period.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt