Annons:

Modigs tog hjälterollen – vill ge Huddinge en kamp om seriesegern

Markus Modigs avgjorde toppmatchen mot Huddinge med sitt 3–2-mål när det återstod mindre än fyra minuter av matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Modigs tog hjälterollen – vill ge Huddinge en kamp om seriesegern

Vimmerby Hockeys form är riktig bra för stunden. Markus Modigs sena 3–2-mål avgjorde toppmatchen mot serieledande Huddinge.
– Just nu är vi jäkligt heta och svårstoppade, säger matchhjälte.

Annons:

Toppmatchen mellan tvåan Vimmerby och ettan Huddinge var på väg att gå mot förlängning med resultatet 2–2 på tavlan.

När det var knappt fyra minuter kvar av matchen fixade Markus Modigs tre poäng åt Vimmerby.

– Jag fick pucken ute vid sargen och min första tanke var att jag inte skulle ge bort pucken, det var viktigt att få lite tid i anfallszon. Jag vände bort en spelare och tyckte att jag fick en liten yta att gå på, jag tog chansen och gick mot kassen och sen var det mest ett krigarmål. Det var bara att trycka in den, det var kanske inte så snyggt. Det var enormt skönt, säger Markus Modigs.

"Bara att ånga på"

I och med segern är Vimmerby bara två poäng efter Huddinge som har spelat en match mer än Vimmerby.

– Just nu är vi jäkligt heta och svårstoppade. Det är bara att ånga på, vi ska ge Huddinge en riktig match mot seriesegern, säger Modigs.

Vad är förklaringen till denna fina start på allettan?

– Gruppen har varit bra hela tiden men jag tycker att vi har tagit det ett steg till. Vi täcker enormt mycket skott, tävlar på en helt annan nivå och fler har plockat fram sin vinnarskalle. Varje match är lite som en final för oss. Alla är på hugget, det är skillnad mot hur det var i grundserien.

Berömmer Harlestam

Han tycker att många spelare har varit framträdande den senaste tiden. 

– Jag tycker att ”Hampe” (Hampus Harlestam) har varit enormt duktig på slutet, likaså Åkesson (Sebastian) och Stålberg (Jonathan). Det är konkurrens på alla positioner och det är ingen som viker ner sig och tjurar. 

Vimmerby har fortfarande inte förlorat hemma under ordinarie tid och Modigs tyckte att det kändes bra i slutperioden trots att Huddinge skapade flera heta chanser.

– Ja, det kändes ganska bra. Vi är helt otroligt starka här hemma, det kändes trygg. Vi spelade med ett stort tålamod och visste att någon chans skulle dyka upp. Det var otroligt skönt att vi kunde dra det längsta strået, säger Modigs.

En match med mycket kamp

Vimmerby var det bästa laget i första perioden och ledde med 1–0 efter ett sent mål av Sebastian Åkesson. I andra perioden tog Huddinge över allt mer och kvitterade till både 1–1 och 2–2 efter att Pontus Johansson satt 2–1 strax efter 1–1-målet.

– Huddinge är ett bra hockeylag, helt klart ett snäpp bättre än Visby/Roma och Väsby som vi har mött från den östra serien. Det är en jämn hockeymatch med mycket kamp, inget skönspel alla gånger. Så blir det när det är två jämna lag som möts och inte vill ge bort några rena chanser.

Han tycker att Vimmerbys seger var rättvis.

– Både vi och Huddinge skapar bra lägen, jag har ett skott i stolpen och de har också några bra chanser. Det är ändå inte orättvist att vi vinner.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt