Annons:

Kaptenen bröt måltorkan – hyllar kedjekamraterna:

Jakob Karlsson hade inte gjort några mål i allettan före dagens match. I dag kom det två mål från hans klubba. Foto: Ossian Mathiasson

Kaptenen bröt måltorkan – hyllar kedjekamraterna: "Fantastisk kedja"

Fyra mål i grundserien och inte ett mål i allettan.
Mot Valbo slog Vimmerby Hockey-kaptenen Jakob Karlsson till med två mål.
– Jag har gjort alldeles för lite mål den här säsongen, säger Jakob Karlsson.

Annons:

1 december mot Nybro Vikings på hemmais. Det var senast VH-kaptenen Jakob Karlsson gjorde mål. 

Han gick mållös från de tre sista grundseriematcherna och i allettan har det gått trögt med målfabrikationen.

I dag klev kaptenen fram – med dubbla mål.

– Jag hade bara gjort fyra mål inför den här matchen och det är alldeles för dåligt. Det finns bättre avslutare och målskyttar i min femma men det är klart att jag ska göra fler mål. Det var skönt att sätta dit två mål, säger Jakob Karlsson.

"Ingen glamourhockey"

Han stötte in 2–0-målet efter att Valbos målvakt Otto Bäcklin släppt en målvaktsretur och i slutminuterna prickade han in 4–1 i öppen kasse.

– Det första målet var extra skönt. Det är ett sånt mål som vår femma inte gör så ofta, vi gör många snygga mål. Det är bra att vi kan gå in och vinna lite returer, säger Jakob Karlsson.

Återigen gjorde förstakedjan med Jakob Karlsson, Jesper Kokkonen och Markus Modigs en mycket bra match. De låg bakom samtliga fyra mål och Karlsson trivs utomordentligt bra i den omgivningen. 

– Det är en fantastisk kedja att spela i. Det är en av de bästa kedjorna jag har spelat i. ”Macke” (Markus Modigs) lägger ner ett stort jobb och checkar stenhårt idag. Jesper har bra fart i varje match. När vi rör på skridskorna så är det inte många spelare som hänger med oss, säger Karlsson.

"Var noggranna vid jul och nyår"

Valbo är tippat att hamna i botten och hade inför dagens match åtta poäng på kontot, samtliga poäng har man tagit på bortais.

De har slagit både Kallinge/Ronneby och Dalen under ordnarie tid och Hudiksvall efter förlängning,

– Jag tycker att Valbo var ganska kompakta och vi visste att det var en lurig match. Det var ingen glamourhockey från vår sida men det var ändå en stabil insats. Ska man vara med i toppen så ska man inte tappa poäng i sådana matcher och det gjorde vi inte heller.

I och med segern hoppade Vimmerby upp i serietopp i allettan.

Vad är förklaringen till det?

– Vi har framför allt haft ett mycket bättre försvarsspel efter jul. Vi har hittat mer rätt i kedjorna och från mitten av november så har hela andrafemman varit ruskigt bra.

Handlar det också om att fler spelare tagit ett större ansvar?

– Alla har klivit fram och tagit ett steg till i sin utveckling. Sen har vi en mycket bra verksamhet, vi tränar hårt och vid jul och nyår var vi noggranna med hur vi vill spela och jag tycker att vi har satt det.

Hemmamatcherna är viktiga

Karlsson tror att det blir Vimmerby, Hudiksvall, Kristianstad och Huddinge som gör upp om seriesegern. Även Kallinge/Ronneby smyger under radarn.

– Krif kan kanske blanda sig in i det. Det är viktigt att inte tappa poäng mot lagen som är på andra halvan och kan vi vinna våra hemmamatcher så kan det räcka väldigt långt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt