Annons:

Målvaktsbyte när VH ställs mot Väsby:

Jonathan Stålberg är tillbaka mellan stolparna för Vimmerby.

Målvaktsbyte när VH ställs mot Väsby: "Han är hetare nu"

Johan Kallio höll nollan för Vimmerby Hockey mot Hudiksvall i onsdags. Men han får inte förnyat förtroende mellan stolparna. I stället ska Jonathan Stålberg försöka hjälpa VH att överta serieledningen.
– Det är så tajt så de tävlar om det varje dag och Stålberg ser lite hetare ut nu, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Efter fredagens drömresultat – där Nybro slog Hudiksvall och Visby/Roma slog Kristianstad – har Vimmerby chans att överta serieledningen vid seger mot Väsby. 

– Vi pratar ingen serieledning, men vi kommer som vanligt trycka på vikten av noggrannhet och inställning. Det är så pass tajt att det inte finns några lätta matcher. Det visar väl fredagens resultat inte minst, att alla kan slå alla. Visby blixtrar till och vinner stort, Nybro vinner stort mot Hudik. Vi måste vara noggranna, säger tränaren Tobias Jahr.

Vad behöver ni se upp med hos Väsby?

– Vi måste vara beredda på deras kontringsspel, de är väldigt snabba på att sticka med sina forwards. När de inte har full kontroll i sitt presspel så är de ganska disciplinerade och kommer hem med hela styrkan. Det blir lite som mot Hudiksvall, vi måste våga vårda pucken och våga spela vårt spel. Jag är säker på att det kommer gå fort, framför allt i den första perioden.

Byter målvakt

Men det betyder inte att VH ska bli försiktigare i den första akten.

– Mer att vi måste vara på alerten, snabba i tanken och agera. Vi ska spela vårt spel och driva på spelet. 

Hur vore det att gå upp i serieledning?

– Det vore kul, men det är sex matcher kvar och det betyder inte jättemycket. Det viktiga är att vi är med där uppe och att vi är i toppen och fajtas, för där ska vi vara.

Troligen kliver Hampus Harlestam in i sin ordinarie formation.

– Vi har inte pratat ihop oss ännu, men bara han är helt kurant så kliver han in där. Vi ska checka av honom på resan upp.

I valet av den som vaktar kassen blir det dock en förändring. Johan Kallio, som förtjänstfullt räddat puckar de senaste matcherna, ställs åt sidan. Detta trots att han nollade Hudiksvall i onsdags.

– Kallio har gjort det jättebra, men Stålberg (Jonathan) har gjort några riktigt bra träningar. Det är så tajt så de tävlar om det varje dag och Stålberg ser lite hetare ut nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt