Annons:

KRIF-spöket fortsätter ställa till det:

Vimmerby åkte på säsongens fjärde förlust mot Kallinge/Ronneby. Foto: Linus Johansson

KRIF-spöket fortsätter ställa till det: "Gick i deras fälla"

Fyra matcher mot Kallinge/Ronneby IF den här säsongen har gett Vimmerby Hockey fyra förluster. I kväll var laget inte riktigt nära efter att ha hamnat i ett 4-1-underläge i den andra perioden.
– Det här är den sämsta matchen vi har gjort mot Kallinge, säger tränaren Tobias Jahr efter 4-2-nederlaget.

Annons:

Vimmerby har varit ramstarkt på hemmaplan den här säsongen. Men i kväll kom lagets första hemmaförlust under ordinarie tid. Och det går inte säga annat än att gästande KRIF vann rättvist.

– I dag tycker jag att de var det bättre laget. Den känslan har jag inte haft i de tidigare matcherna, säger Tobias Jahr, som trots förlusten skämtade till det lite:

– Vi får hoppas att vi inte väljer Kallinge i ett playoff.

Tappade tålamodet

VH brukar komma ut starkt på hemmais, men så var inte fallet alls i kväll. Istället var det Kallinge/Ronneby som tog ett tidigt grepp och också tog ledningen med 1-0.

– Vi gick lite i deras fälla första 10-12 minuterna. Sen började vi få ned puckarna och kunde jobba djupt i deras zon. Vi fick ju också till en kvittering och till slut tycker jag att det var en 50/50-period.

Hemmalaget startade sedan den andra perioden på ett bra sätt.

– Vi pratade om att jobba fast dem i deras zon och det tycker jag att vi gjorde också. Sen åkte vi på en utvisning där de gjorde 2-1 och där tappade vi tålamodet och började jaga istället, säger Tobias Jahr.

Långa byten

Inte blev det bättre av att gästerna kunde göra både 3-1 och 4-1 efter individuella misstag. Läget inför den tredje perioden var mycket svårt.

– Det vi pratade om inför sista var att vi skulle ge det chansen. Vi gick ned på folk och fick upp tempot. Sen tycker jag inte att vi skapade de där riktigt solklara lägena efter att vi reducerat till 4-2. Kallinge gjorde det jättebra, samtidigt som vi var lite för omständliga istället för att lägga in puckarna på deras kasse.

Hemmalaget hade många långa byten under den andra halvan av matchen, inte minst förstafemman.

– Det blev lite så. Det är inte bra för någonstans går man på knäna, men samtidigt hade de mycket puck och var också den formation som skapade de farligaste chanserna. De ville mycket och då kan det bli så, säger Tobias Jahr.

Timeouten dröjde

Trots underläge med två mål kom det inte någon timeout förrän det återstod en minut och 20 sekunder. Först då plockades också målvakten Jonathan Stålberg.

– Vi pratade om att ta en timeout tidigare, men då blev det tekning i vår zon och vi ville ha den i anfallszonen istället. Men visst, vi kunde ha tagit en tidigare timeout.

Hade ni någon tanke på att plocka Stålberg tidigare?

– Det fanns ingen sån tanke när vi hade spelat 16 minuter eller så. Vi hade inte det trycket i spelet.

Tobias Jahr tyckte inte att någon spelare stack ut ur mängden.

– Alla kämpade och slet, det var inte det som var problemet. Tyvärr fick vi inte upp den farten i spelet som vi vill ha, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt