Annons:

Allsvenska sportchefen:

Per Kenttä tycker att Jesper Kokkonen håller hög klass. Foto: Linus Johansson

Allsvenska sportchefen: "Modigs och Kokkonen håller hög klass"

När Vimmerby i går tog emot Kallinge/Ronneby i Allettan fanns Per Kenttä, sportchef i allsvenska IK Oskarshamn, på plats.
– Spontant kan jag säga att Modigs (Markus) och Kokkonen (Jesper) håller hög klass, säger Per Kenttä.

Annons:

IK Oskarshamn slåss just nu om en playoff-plats i Hockeyallsvenskan. Samtidigt sonderar sportchefen Per Kenttä marknaden, kanske främst till kommande säsong. I går kväll fanns han på plats i Vimmerby ishall för att se mötet mellan Vimmerby Hockey och Kallinge/Ronneby IF. Vi tog ett snack med Kenttä mellan den andra och tredje perioden.

– Vi hade ingen match själva i dag och då är det kul att åka i väg och titta här. Jag tycker att det är en bra hockeymatch, Vimmerby är väldigt intensiva. De har gjort några onödiga misstag som har lett fram till mål, men annars har det varit en jämn match, säger Per Kenttä.

Är du här för att titta på några särskilda spelare?

– Det handlar mer om att se på nivån och att titta över lagen. Det finns kvalité i båda lagen med spelare som kan spela i Hockeyallsvenskan.

Hur många i Vimmerby tror du skulle hålla i Allsvenskan?

– Spontant kan jag säga att Modigs (Markus) och Kokkonen (Jesper) håller hög klass. Nu kanske de inte har visat sig från sin bästa sida i kväll, men de har spets. Sen finns det andra spelare också.

Är Modigs och Kokkonen spelare som du håller extra koll på?

– Nej, inte mer än någon annan just nu. Vi håller på att titta och sondera terrängen. Jobbet inför nästa säsong börjar redan nu, det är därför jag är här.

Det är inte så att du kommer att gå in och plocka någon spelare här innan fönstret stänger?

– Njäe... I sådana fall får man se om något är ledigt och om det finns klausuler eller inte. Men nej, det tror jag inte att det blir.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt