Annons:

JUST NU: VH FÖRSTÄRKER MED FINSK CENTER

VH plockar in en finsk center inför avslutningen av säsongen.

JUST NU: VH FÖRSTÄRKER MED FINSK CENTER

Vimmerby Hockey förstärker truppen inför slutspurten av Allettan. För ett par minuter senare presenterades den finske centern Viljami Wacklin från Mestis-klubben Kiekko-Vantaa.

Annons:

Vimmerby Hockey plockar in en förstärkning inför slutdelen av Allettan. Det handlar om den finske centern, Viljami Wacklin, som ansluter från Mestis-klubben Kiekko-Vantaa. 

Wacklin fick sin hockeyfostran i HIFK Helsingfors och var under sin juniortid en av de bästa poängmakarna i de bästa juniorligorna i vårt grannland.

Viljami Wacklin har spenderat de tre senaste säsongerna i Mestis, den finska andraligan. Där står han noterad för 51 poäng på 120 matcher.

– Vi har jobbat på det här ett tag nu och skönt att det äntligen är klart. Det är en offensiv center med ett bra spelsinne och vi hoppas att han kommer att bidra med en del poäng. Han har inte riktigt blommat ut i Mestis, men vi har fått mycket goda vitsord från våra finska kontakter om att han har potentialen att vara toppcenter i den ligan. En intressant spelare som vi hoppas ska kunna bli tongivande i vår miljö, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Daniel Stolt.

Spela mot Visby?

Kontraktet med den 23-årige finländaren är skrivet säsongen ut. Förhoppningen är att han ska vara spelklar till matchen mot Visby/Roma i morgon. 

Han anländer till Vimmerby under torsdagen.

Wacklin är alltså Vimmerby Hockeys supporterspelare. 

"Ett antal trogna VH-fans har stått för en insamling som nu gör övergången möjlig. Vimmerby Hockey vill rikta ett stort tack till dessa", skriver VH i ett pressmeddelande.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt