Annons:

Lång resdag för Vimmerby till svår bortamatch: ”Viktigt att inte vika ned sig”

Visby/Roma och Vimmerby möts på Gotland i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Lång resdag för Vimmerby till svår bortamatch: ”Viktigt att inte vika ned sig”

Vimmerby Hockey jagar revansch efter nederlaget mot Kallinge/Ronneby. Man gör det i en på förhand svår bortamatch mot Visby/Roma i kväll.
– De vill gärna köra lite småfult och hårt. Det är viktigt att inte vika ned sig, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

I onsdags hade Vimmerby Hockey chansen att ta över serieledningen i den södra allettan. Säsongens fjärde raka förlust mot Kallinge/Ronneby gjorde dock att VH inte lyckades med det.

– Klart att det aldrig är roligt att förlora. Samtidigt tycker jag att Kallinge gjorde en riktigt bra match. Vi får ta lärdom och gå vidare, säger Tobias Jahr.

På uppgång

I kväll väntar bortamatch mot Visby/Roma. Ett lag som har haft vissa problem i Allettan, men som lär ha fått luft under vingarna efter att ha besegrat Kristianstad med 6-1.

– Vi har en lång resdag och sen kommer vi dit och ska möta ett lag som jag antar är på uppgång. För vår del handlar det om att försöka äga mycket puck och spela vårt spel, men samtidigt vara beredda på att de kommer köra. Det gäller att stå upp för oss själva och för varandra. De vill gärna köra lite småfult och hårt. Det är viktigt att inte vika ned sig.

Tidig avresa

Som det ser ut kommer VH att ha samtliga spelare tillgängliga till matchen mot Visby/Roma. Troligen kommer även nyförvärvet Viljami Wacklin att finnas tillgänglig.

VH-truppen kommer att lämna Vimmerby redan vid klockan sex på fredagsmorgonen.

– Vi åker upp till Nynäshamn och tar färjan därifrån. Sen kommer vi till Visby på eftermiddagen och hinner vila någon timme på hotellet innan vi åker till hallen, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt