Annons:

  • VH:s nye playmaker sken som en sol: ”Jag har drömt om det här”

    Viljami Wacklin såg ut att trivas i sin nya omgivning. Foton: Ossian Mathiasson

  • VH:s nye playmaker sken som en sol: ”Jag har drömt om det här”

    Viljami Wacklin, till höger, i samspråk med Pelle Ström.

VH:s nye playmaker sken som en sol: ”Jag har drömt om det här”

Efter fyra säsonger i finska Mestis, landets näst högsta liga, tar Viljami Wacklin nästa steg i karriären. I kväll tränade 23-åringen med Vimmerby Hockey för första gången.
– Jag har drömt om det här. Det är härligt att vara i Vimmerby, jag har en väldigt bra känsla, säger Viljami Wacklin med ett brett leende.

Annons:

Tidigare i dag presenterade Vimmerby Hockey Viljami Wacklin som klubbens senaste nyförvärv. Efter att ha rest hela dagen hann den finländske centern precis fram till Vimmerby för att kunna vara med på lagets träning.

Att Wacklin trivdes gick inte att ta miste på. Han sken som en sol under och efter träningen och såg ut att ha en skridskoåkning och teknik som kommer kunna passa in i Vimmerbys lagbygge.

– Jag är en playmaker som försöker att få till målchanser för mina lagkamrater. Sen är det klart att jag vill göra lite mål också. Jag har ett helt okej skott som jag måste använda mig av, säger Viljami Wacklin.

Ville ha en ny utmaning

23-åringen kommer närmast från Kiekko-Vantaa i finska Mestis, där han har gjort 9 poäng (3+6) på 24 matcher den här säsongen. Han har tidigare gjort ytterligare tre säsonger i Mestis i två andra klubbar.

Hur kommer det sig att du är här nu?

– Jag ville ha en ny utmaning och här får jag en bra chans att spela bra matcher. Sen har jag drömt om att spela i Sverige så man kan säga att det är en dröm som går i uppfyllelse.

Var det ett svårt beslut att lämna Kiekko-Vantaa?

– Självklart var det svårt. Men jag är väldigt glad att vara här nu och vill hjälpa Vimmerby till en lång säsong.

”Kommer hit med hunger”

Viljami Wacklin säger att övergången till Vimmerby har gått fort.

– Ja, det är ganska nytt. Vi har pratat med varandra i några dagar.

Hur har din säsong varit?

– Ibland har den varit bra och ibland har den varit mindre bra. Jag kommer hit med hunger och vill verkligen visa vad jag kan.

Centern tränade med VH en knapp timme på torsdagskvällen.

– Jag är lite trött efter att ha rest hela dagen, men det kändes bra.

Du är redo att spela mot Visby/Roma i morgon?

– Om alla papper blir klara så självklart. Så trött är jag inte, skrattar Viljami Wacklin.

Känner till Astrid

VH-förvärvet har, av förståeliga skäl, inte någon större koll på Vimmerby, varken som lag eller stad.

– Jag vet att vi är ett topplag som ska försöka ta oss till kvalserien. Och sen finns det några finska spelare i laget (Jesper och Robin Kokkonen). Om staden vet jag bara ett Astrid Lindgren kommer härifrån. Jag tror att killarna kommer att visa mig staden så snart vet jag nog mer.

Spelfördelare

Förhoppningen från Vimmerbys sida är att Viljami Wacklin ska vara spelklar till morgondagens match mot Visby/Roma. Han kommer då att placeras i samma kedja som Sebastian Åkesson och Sebastian Manberg.

– Vi tror att han ska vara en bra spelfördelare och både Åkesson och Manberg är tekniska spelare som gillar att gå på avslut, motiverar VH-tränaren Tobias Jahr.

Jahr var nöjd med det lilla han hann att se av nyförvärvet på den första träningen.

– Han är en duktig skridskoåkare och det syns att han har mycket hockey i sig. Han visade också prov på fin teknik. Jag tycker att han såg jätteintressant ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt