Tung afton på Gotland – VH föll efter stark upphämtning

Vimmerby Hockey hämtade upp 0–4 till 3–4 mot Visby/Roma och inkasserade andra raka förlusten i allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey får lämna Gotland poänglösa. I kvällens match mot Visby/Roma hämtade man upp 0–4-underläge till 3–4 under de sista tio minuterna.

Vimmerby gjorde en bra första period, hade rakt spel och skapade ett gäng med kvalificerade chanser som borde ha generat i något mål.

Mattias Wigley hade ett backhandskott från nära håll som målvakten lyckades rädda genom att slänga ut vänster benskydd, Markus Modigs hade ett skott i slottet, nye Valjami Wacklin blev ren i mitten och sköt tätt utanför och Jakob Karlsson var nära att peta in 1–0 efter Markus Modigs fina förarbete.

Visby/Roma, som fick avsluta perioden i numerärt överläge, hade svårt att få kontroll på VH:s offensiv.

Tidigare VH-spelare nätade

Starten på andra perioden blev ett tufft uppvaknande för Vimmerby, som släppte in 0–1 redan efter nio sekunder.

Den tidigare VH-spelaren Markus Kinisjärvi fick fri gata och var säker i skottögonblicket.

Visby/Roma kom ut som ett helt annat lag i andra perioden 2–0-målet prickades också in av en spelare med ett förflutet i Vimmerby, nämligen Matthias Sundberg.

VH fick inte ut pucken ur egen zon och Sundbergs skott från blålinjen for upp i krysset.

Kort efter målet hade Pontus Johansson ett superläge när han sköt i stolpen med hela målet öppet och VH hade känning på ytterligare ett reduceringsmål efter att förstafemman etablerat tryck mot hemmakassen.

Karlsson sköt i ribbans underkant

Då kom ytterligare en kalldusch. Einar Engström chippade in pucken mot mål bakom förlängd mållinje, träffade en VH-spelare och gick in i mål fram till 3–0.

VH-ledningen gjorde då ett målvaktsbyte och satte in Johan Kallio i målet.

Vimmerby reste sig, fortsatte att skapa chanser och kaptenen Jakob Karlsson hade den bästa chansen när han träffade ribbans underkant.

Nära att hämta upp 0–4

Visby/Roma gick även upp till 4–0 i början av tredje perioden och matchen såg ut att vara avgjord.

Då gav Vimmerby det ett ärligt försök. De reducerade tre gånger om genom Pontus Johansson, Markus Modigs och Jakob Karlsson. 4–3-målet kom med dryga minuten kvar att spela och Vimmerby försökte även göra 4–4 men misslyckades.

VH ligger just nu tvåa i allettan med 28 poäng, en poäng före Kristianstad som har spelat två matcher mindre. Hudiksvall, som ligger fyra i tabellen, knappade in på VH via 3–0 borta mot Dalen och har fyra poäng upp till dem med en match mindre.

Visby/Roma–Vimmerby 4–3 (0–0, 3–0, 1–3)

Andra perioden: 1–0 (20.09) Markus Kinisjärvi (Oskar Lundberg, Johan Eriksson), 2–0 (25.59) Matthias Sundberg (Markus Kinisjärvi, Erik Brissle), 3–0 (31.36) Einar Engström (Carl Ericson, Jonathan Granström)

Tredje perioden: 4–0 (44.42) Mikael Adamsson (Oskar Lundberg), 4–1 (50.51) Pontus Johansson (Petter Runesson), 4–2 (54.18) Markus Modigs (Dennis Fröland, Albin Runesson), 4–3 (58.57) Jakob Karlsson (Dennis Fröland, Markus Modigs)

Skott: 21–36 (6–8, 7–13, 8–15)

Utvisningar, VH: 2x2 min