Annons:

Missar i massor när VH föll: ”Sjukt besviken”

Tobias Jahrs Vimmerby missade flera bra chanser mot Visby/Roma och föll med uddamålet 3–4. Foto: Linus Johansson

Missar i massor när VH föll: ”Sjukt besviken”

Målchanserna radades upp.
Men när missarna avlöste varandra fick Vimmerby Hockey se sig besegrat av Visby/Roma med 3–4 efter en stark avslutning.
– Sjukt besviken. Jag tycker att vi äger matchen i stort sett över 60 minuter, säger tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Vimmerbys insats i kvällens tuffa bortamatch mot Visby/Roma var bra men det blev trots det förlust med 3–4. 

Orsaken? För dålig effektivitet i avsluten, en duktig hemmamålvakt i holländaren Martijn Oosterwijk, missflyt och en svag start på andra perioden.

– Jag tycker att vi har ett stort spel- och chansövertag i alla perioder. Vi hade mycket fler skott och klara målchanser än vad de hade. Att vi var ineffektiva är inte hela sanningen, de hade en målvakt som gjorde en riktigt bra insats, säger tränaren Tobias Jahr.

Slumpartat 3–0-mål

VH kunde nämligen ha lett med några puckar efter första perioden som förblev mållös. Nio sekunder in i andra perioden ringde det bakom Jonathan Stålberg när Markus Kinisjärvi, med ett förflutet i just VH, fick fri gata och sköt 1–0 med ett kliniskt avslut i powerplay.

2–0 kom sex minuter senare efter att Vimmerby inte lyckats få ut pucken ur egen zon och Matthias Sundberg, som också har spelat i Vimmerby, skickade iväg ett löst dragskott från blålinjen som gick in bakom en skymd Stålberg. 

Pontus Johansson sköt kort därpå i stolpen efter att ha missat det öppna målet och i tolfte minuten kom 3–0 på ett slumpartat sätt. Einar Engström skickade in en puck bakom förlängd mållinje som träffade en VH-spelares skridsko och gick in i mål.

– Efter det tycker jag ändå att vi kan hålla fokus uppe. Vi är ganska lugna och kontrollerade men det är klart att 2–0 och 3–0 är enkla mål som de får, säger Jahr.

Nära att komma ifatt

Vimmerby pressade tillbaka Visby långa stunder och hade flera guldlägen. I tredje perioden kom dock 4–0 efter 4.42 och då var det bara att satsa allt framåt för gästernas del.

– Vi gav det en ärlig chans, vek inte ner oss och tappade inte fokus. Vi hade bra tålamod och gjorde vad vi kunde, säger Jahr.

Vimmerby fick jaga och kom sånär ikapp. Pontus Johansson bröt in från kanten och satte 4–1 med nio minuter kvar och det gav energi. Markus Modigs styrde in 4–2 och med dryga minuten kvar satte Jakob Karlsson 4–3 efter Dennis Frölands skott från blålinjen.

– Efter 4–3 så lyckade vi inte komma till något bra skottläge. Visby/Roma offrade sig för att inte släppa till något. Jag tycker någonstans att vi gör en bra match, vi tappar inte fokus och stressar inte upp oss. Vi fortsätter med vårt spel och det är det bästa.

Någon enskild spelare som utmärkte sig?

– Jag tycker att alla gör en bra match. Vi har fyra formationer som går ut och pumpar på.

Tajt i toppen

Efter veckans två förluster tajtar det till sig i toppen. Vimmerby, som var på väg att knipa en topp tre-placering, har tappat och fjärdeplacerade Hudiksvall vann i kväll borta mot Dalen. Nu är de bara fyra poäng bakom Vimmerby med en match mindre spelad.

– Det är fyra matcher kvar att spela och det är inget att gräva ner sig för. Vi viker inte ner oss i den här matchen, det hänger på små marginaler. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt