Annons:

Avgörande vecka för VH – dubbla toppmatcher på schemat

Det lär säkerligen bli en tät match mellan Vimmerby och Kristianstad i kväll. Foto: Linus Johansson

Avgörande vecka för VH – dubbla toppmatcher på schemat

Vimmerby Hockey har några mycket viktiga dagar framför sig. I kväll väntar tabelltrean Kristianstad på hemmais och på fredag står bortamatch mot serieledande Huddinge på schemat.
– Jag ska inte sticka under stol med att om vi inte blir topp tre skulle det vara en liten besvikelse, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Inför kvällens toppmatch hemma mot Kristianstad är Vimmerby fortfarande tvåa i Allettantabellen. Men två raka förluster har gjort att flera lag har närmat sig.

– Det är absolut en viktig match för oss. Kallinge/Ronneby har kommit igång bra på slutet och även Hudiksvall har plockat de poäng de ska göra, konstaterar Tobias Jahr.

Vill ha fördelar

I skrivande stund toppas tabellen av Huddinge, som är fyra poäng före Vimmerby och ytterligare en före Kristianstad och Hudiksvall. Kallinge/Ronneby är tio poäng från serieledning, men har, liksom Kristianstad, en match mindre spelat och ett fördelaktigt spelschema kvar.

Var ska ni hamna i tabellen för att ni ska känna er nöjda?

– Att komma topp fem i den södra Allettan är bra oavsett placering. Sen ska jag inte sticka under stol med att det skulle vara en liten besvikelse om vi inte blir topp tre. Ju högre upp i tabellen vi kommer desto fler fördelar får vi, konstaterar Tobias Jahr.

Stark offensiv

VH-tränaren är förstås medveten om att det är två mycket tuffa matcher som väntar den här veckan.

– Det är två riktigt bra lag vi ska möta. Samtidigt är det två lag vi har besegrat den här säsongen.

Ni har två raka förluster bakom er. Hur är stämningen i truppen?

– Jag tycker ändå att det är bra humör och glada miner. Sen är det klart att det var snöpligt att förlora framförallt i fredags mot Visby/Roma.

Vad krävs för att vinna mot Kristianstad?

– Det handlar om samma saker som senast vi slog dem. Det är ett offensivt starkt lag och vi vill att de ska spendera så lite tid som möjligt i vår zon. Ju mer puck vi kan ha desto bättre är det.

Som vi kunde berätta i går finns det ett frågetecken för centern Hampus Harlestams medverkan, då han har varit sjuk i veckan.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt