Annons:

VH-målvakten om skräcken innan matchen: ”Det var ren panik”

Jonathan Stålberg fick en puck på struphuvudet och tvingas vila. Foto: Linus Johansson

VH-målvakten om skräcken innan matchen: ”Det var ren panik”

Jonathan Stålberg skulle ha vaktat Vimmerbys mål i bortamatchen mot Huddinge i fredags. Ett skott på uppvärmningen, som träffade på struphuvudet, förändrade den planen.
– Jag fick ingen luft, det var ren panik, säger Jonathan Stålberg.

Annons:

I fredags spelade Vimmerby Hockey borta mot Huddinge IK i Allettan. Tanken var att Jonathan Stålberg skulle ha vaktat VH-kassen. Men på uppvärmningen fick han ett hårt skott på struphuvudet. Istället för spel slutade Stålbergs kväll på Karolinska Universitetssjukhuset.

– Det var en puck som tog väldigt illa. Jag försökte egentligen akta mig eftersom den kom mot huvudet. Men istället träffade den på halsen. Det var ren otur. Under matcherna nickar man ju puckarna, men det gör man inte gärna i onödan, säger Jonathan Stålberg.

Instabilt stämband

Känslan direkt efter att pucken träffat struphuvudet är inte något som Jonathan Stålberg vill uppleva igen.

– Jag fick ingen luft, det var ren panik. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Det har hänt att jag har fått skott mot halsen tidigare, men då har det inte tagit så här illa, säger VH-målvakten.

Någon match mot Huddinge blev det inte för Jonathan Stålberg. Istället fördes han till Karolinska Universitetssjukhuset.

– Jag fick vänta på en skiktröntgen ett tag. Det ena stämbandet är instabilt och frågan var om det skulle krävas en operation. Men det visade sig ändå att det var tillräckligt stabilt så jag slapp det.

Stelt och ömt

Jonathan Stålberg ordinerades vila i fem dagar och kommer inte kunna spela matchen mot Valbo på onsdag.

– Jag siktar på att vara med på isen på torsdag, inte köra fullt men i alla fall känna på det.

Hur känns det nu?

– Det går framåt. Jag kan äta och dricka utan problem. Däremot saknar jag tryck i rösten och det är lite stelt och ömt runtom där pucken träffat. Nu handlar det bara om att läka ihop och repa sig. Jag måste vila eftersom blodkärlen runtomkring kan ha blivit skadade. Om jag anstränger mig och får en smäll kan det bli mycket värre.

På söndag avslutar Vimmerby Hockey Allettan med hemmamatch mot HC Dalen. Det är osäkert om Jonathan Stålberg kommer vara tillgänglig för spel då.

– Om jag har tur så kan det gå. Men jag har egentligen inte tänkt så långt fram, säger han.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt