VH GJORDE JOBBET – UTKLASSADE JUMBON I KVÄLL

Vimmerby tog tre viktiga poäng i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey kopplade ett något fastare grepp om en topp tre-placering i Allettan i kväll. Detta tack vare en utklassningsseger, 6-1, borta mot jumbolaget Valbo.

Efter en lång bussresa fick Vimmerby en kalasstart mot jumbon Valbo. Redan efter 33 sekunder hade Sebastian Åkesson gett bortalaget ledningen och en dryg minut senare ordnade Dennis Fröland 2-0.

VH avslutade dessutom den första perioden med två mål under de sista fem minuterna signerade Markus Modigs och Sebastian Åkesson.

Målskillnadsaffär

Bortalaget utökade sin ledning till 5-0 i mitten av den andra perioden genom Markus Modigs.

I inledningen av den sista perioden kom också 6-0 genom Robin Höglund. Valbo reducerade till 6-1 i mitten av perioden och det blev också slutresultatet.

VH tog därmed tre mycket viktiga poäng i kampen om att vara topp tre när serien är färdigspelad. Det kommer att bli en målskillnadsaffär mellan främst Vimmerby och Kallinge/Ronneby i den sista omgången och där är det just nu fördel VH.

VH:s poäng mot Valbo: