Annons:

VH vill säkra tredjeplatsen: ”Stämplar alla in så vinner vi”

Morgan Persson tror att Vimmerby kommer spela hem tredjeplatsen i Allettan. Foto: Linus Johansson

VH vill säkra tredjeplatsen: ”Stämplar alla in så vinner vi”

Tre poäng hemma mot HC Dalen innebär att Vimmerby Hockey har mycket goda möjligheter att säkra tredjeplatsen i Allettan.
– Tar vi tre poäng kommer vi att sluta trea, det är jag ganska övertygad om, säger VH-tränaren Morgan Persson.

Annons:

Bara en omgång återstår innan Allettan kan summeras och playoff till Hockeyallsvenskan kan ta vid. För Vimmerbys del blir det en viktig sista omgång på söndagseftermiddagen.

I skrivande stund ligger VH på den viktiga tredjeplatsen. En placering som innebär att man slipper playoff 1 och dessutom får en eventuell avgörande match på hemmaplan i playoff 2.

– Jag ser bara fördelar med att gå direkt till playoff 2. Det skulle vara viktigt på så sätt att vi får en vecka på oss att träna. Vi har haft lite skador och sjukdomar på slutet så det skulle vara bra. Dessutom känns vi väldigt trygga och stabila hemma, säger Morgan Persson. 

Målskillnadsaffär

Förutsättningarna är att både trean Vimmerby och fyran Kallinge/Ronneby står på 34 poäng. VH har fyra plusmål att gå på och har dessutom fler gjorda mål.

En knapp hemmaseger mot Dalen skulle innebära att Kallinge/Ronneby måste köra över Nybro för att ta över tredjeplatsen.

– Vi ska ut och köra och vinna matchen i första hand. Sen får vi summera och räkna. Men gör vi bara vårt och tar tre poäng kommer vi att sluta trea, det är jag övertygad om.

Gjorde läxan

I grundserien förlorade Vimmerby båda matcherna mot Dalen, som ligger sexa i Allettan. I bortamatchen i Allettan blev det däremot seger.

– I grundserien hade vi problem mot dem, men sen hade vi gjort läxan till bortamatchen i Allettan. Där tycker jag att vi kontrollerade matchen från första nedsläpp, säger Morgan Persson.

Hur ska ni spela för att slå Dalen igen?

– Vi ska våga spela vårt spel med mycket fart. Sen måste vi nyttja kanterna och vara kreativa. Vi ska också se till att inte tappa puck på fel ställen, då är de farliga. Stämplar alla in så vinner vi, inget snack om det.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt