Annons:

VH:s superkedja dominerade poängligan i Allettan

Jesper Kokkonen, Jakob Karlsson och Markus Modigs finns alla med i topp 4 av poängligan i Allettan södra. Foto: Ossian Mathiasson

VH:s superkedja dominerade poängligan i Allettan

Vimmerbys Markus Modigs vann som bekant både poängligan och plus/minus-ligan i Allettan södra men bakom honom finns även ett par andra VH-spelare.

Annons:

Jesper Kokkonen stod för 22 poäng med 8 mål och 14 assist vilket var tredje bäst i serien. Han delar även förstaplatsen i plus/minus-ligan med sin kedjekamrat Modigs med 21+. VH:s kedja med Modigs, Kokkonen och Karlsson har öst in mål den här säsongen. Därför är det inte överraskande att även Jakob Karlsson finns med i toppen av poängligan med lika många poäng som Kokkonen, 22. Karlsson stod för flest assist i kedjan med sina 16 och lyckades även göra 6 mål. Karlsson hade en plus/minus-statistik på 20+.

Anmärkningsvärt är att topp 4 av poängligan domineras av VH där endast Kallinge-Ronnebys Alexander Lunsjö är utomstående. Han gjorde 25 poäng, lika många som Modigs men hade en betydligt sämre plus/minus-statistik än VH:s superkedja.

VH har inga andra spelare i topp 10 av poängligan vilket understryker hur viktig trion med Modigs, Kokkonen och Karlsson varit för laget.

Annons:

Haris Dreco

redaktion@dagensvimmerby.se

Praktikant

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt