JUST NU: Mardrömsstart för Vimmerby Hockey – bjöd Visby/Roma på segern

Det blev en deppig kväll på Gotland för Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fick en mardrömsstart på playoff-spelet i kvalet till Hockeyallsvenskan. VH låg under med 3-0 efter den första perioden och föll till slut med 4-2 borta mot Visby/Roma.

Vimmerby startade matchen bäst och borde också ha tagit ledningen. Men istället var det Visby/Roma som gjorde matchens första mål 10.11 in i den första perioden. Och det stannade inte där. Efter 16.44 bjöd VH Emil Fahlander på 2-0 och bara 24 sekunder senare var det dags för en ny bjudning och 3-0 genom Carl Ericson.

Spelmässigt gick den första perioden till Vimmerby, men målmässigt satte sig alltså hemmalaget i ett mycket bra läge.

Två snabba mål gav hopp

Visby/Roma var lite vassare i inledningen av den andra perioden, men sedan kom i stort sett allt att handla om Vimmerby. Bortalaget fick bland annat chansen i tre powerplay, men spelet i numerärt överläge var som så många gånger förr bristfälligt. Och trots ett stort övertag i perioden i stort uteblev målen för gästerna.

När Visby/Roma dessutom utökade till 4-0 i powerplay knappt fem minuter in i den tredje perioden kändes den här matchen körd för Vimmerbys del. Två snabba mål via Sebastian Manberg och Robin Kokkonen gav ändå visst hopp för gästerna, men några fler mål blev det inte under de 13 sista minuterna.

Returen spelas i Vimmerby ishall på lördag. Där måste VH vinna för att säsongen inte ska vara över.

Värt att notera är att VH-ledningen aldrig tog någon timeout och plockade målvakten Jonatan Stålberg först med fyra sekunder kvar av matchen.

Värt att notera också att Vimmerby sköt hela 57 (!) skott jämfört med Visby/Romas 26.