Annons:

VH-tränaren: ”Fullt inställda på att vinna två matcher”

Eric Karlsson är sedan en vecka tillbaka i Vimmerby Hockey. Foto: Linus Johansson

VH-tränaren: ”Fullt inställda på att vinna två matcher”

Vimmerby Hockey måste besegra Visby/Roma i två hemmamatcher den här helgen. Annars är säsongen över.
– Alla är medvetna om vad som gäller. Vi är fullt inställda på att vinna två matcher, säger VH-tränaren Eric Karlsson.

Annons:

Eric Karlsson var med och förde Vimmerby Hockey till playoff 3 förra säsongen. I år har han tränat Boro Vetlanda i division två. Men efter att säsongen tog slut för Boro plockades Karlsson in i VH:s tränarstab som en resurs för en vecka sedan.

– Jag tycker att det känns bra och det är väldigt kul att få vara med när de roligaste matcherna spelas. Jag tränade ju många av killarna förra året och de jag inte tränat innan känner jag redan att jag har fått lite grepp om, säger Eric Karlsson.

Spela med högt tempo

När vi pratade med Eric Karlsson tidigare i dag var han i full gång med videoanalyser från gårdagens förlustmatch mot Visby/Roma.

Hur har känslan varit i laget i dag?

– Det är klart att killarna är besvikna. Vi hade förhoppningar om att plocka hem matchen i Visby. Alla är medvetna om vad som gäller. Vi är fullt inställda på att vinna två matcher.

Det är nämligen vad som krävs för att Vimmerby ska ta sig vidare till playoff 3. Först måste laget kvittera till 1-1 i matcher under lördagen och i sådana fall väntar ny match på hemmaplan redan på söndag.

– Det är viktigt att vi spelar med ett högt tempo och utnyttjar vår fart på hemmaplan. Vi behöver hitta enkla avslut och vara heta runt båda burarna. Visst, vi hade 57 skott i den första matchen, men i de två första perioderna var det alldeles för få klara målchanser sett till vårt övertag.

Tar ut laget i morgon

Samtliga spelare i truppen är hela och friska. Om det blir några förändringar till lördagsmatchen är inte klart i nuläget.

– Vi kommer att ta allt sådant i samband med morgonvärmningen, säger Eric Karlsson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt