JUST NU: VIMMERBYS SÄSONG ÄR ÖVER – SLOGS UT I TVÅ RAKA MATCHER

Vimmerbys säsong är över efter att ha förlorat i två raka matcher mot Visby/Roma. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys säsong är över efter drama. Visby/Roma skickade VH på semester och vände 1–3 till 5–3. De satte 4–3 i mitten av tredje perioden och 5–3 i öppen kasse.

Visby/Roma vann första matchen på Gotland i torsdags med 4–2 och då hade Vimmerby ett rejält spelmässigt övertag och vann skotten med 57–26.

Förutsättningarna inför dagens andra match var enkla.

Visby hade sin taktik klar

Vimmerby var tvungna att vinna för att få fram en tredje och avgörande match i Vimmerby under söndagen, annars skulle säsongen vara över.

Redan på uppvärmningen var det grinigt då lagen sköt puckar mot varandra och när en Visbyspelare lämnade uppvärmningen slog han ner mer än en handfull av Vimmerbyspelarnas hjälmar från sargkanten.

Under matchen var Visbys taktik tydlig – det ska grisas, stökas och göras efterslängar efter signal.

Mål direkt

Matchinledningen blev händelserik där Pontus Johansson gav VH ledningen efter 2.52 och tolv sekunder senare var det utjämnat.

7.23 in i första perioden återtog Vimmerby ledningen när Mattias Wigley rakade in 2–1 efter en tilltrasslad situation framför Sammy Gustafsson.

Andra perioden hann knappt starta innan Vimmerby drygade ut sin ledning till 3–1 genom Petter Runesson, fint assisterad av Hampus Harlestam.

Visby/Roma reducerade kort därpå men det var Vimmerby som hade ett stort spel- och chansövertag och tryckte på för fler mål.

Två mål i powerplay

I stället gjorde Visby/Roma 3–3 i powerplay efter att Ludvig Jardeskog åkt ut för en tveksamt dömd crosschecking.

Matchen stod länge och vägde i tredje perioden och efter drygt halva tredje perioden hade Jacob Isaksson ett klockrent skott i målramen.

I stället åkte Jakob Karlsson ut två minuter för inference och elva sekunder in i det numerära överläget styrde Mikael Adamsson in 4–3 framför Johan Kallio. Vimmerby tog ut målvakten i sluminuterna och då gjorde Visby/Roma 5–3.

Vimmerby–Visby/Roma 3–5 (2–1, 1–2, 0–2)

Första perioden: 1–0 (2.52) Pontus Johansson (Jesper Kokkonen, Dennis Fröland) i spel fem mot fyra, 1–1 (3.04) Emil Fahlander, 2–1 (7.23) Mattias Wigley (Sebastian Manberg)

Andra perioden: 3–1 (20.44) Petter Runesson (Hampus Harlestam, Jakob Karlsson) i spel fem mot fyra, 3–2 (22.49) Nick Hedemyr, 3–3 (31.37) Emrik Larsson i spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3–4 (51.32) Mikael Adamsson i spel fem mot fyra, 3–5 (58.20) Erik Brissle.

Skott: 33–23 (13–7, 12–7, 8–9)

Utvisningar, VH: 6x2 min, Visby/Roma: 4x2 min